2016. december 10., szombat
A köszönti Judit nevű olvasóit!
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten Erdőgazdaság és faipar és Halászati Lapok melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!          Ezen a héten Dísznövény Kereskedelem a Kertészet és Szőlészet hetilapban!         Megjelent a Kistermelők Lapja 2016 decemberi száma!         Megjelent a Méhészet 2016 decemberi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2016/6. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2016 decemberi száma         Megjelent a Kertbarát Magazin 2016/11-12. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Élelmiszeripar

Olaszország zárjeggyel védi az olívaolajat
foodanddrinkeurope.com
2016.03.11., péntek, 14:03

Zárjeggyel ellátott extraszűz olívaolajjal veszik fel a harcot az olasz termelők a hamisítókkal szemben. Az egyedi QR kódot is tartalmazó címke segíti majd a vásárlókat a biztonságos és minőségi termékek kiválasztásában.

Kizárólag az Olaszországból származó, egészen a termelőig visszakövethető eredetű olívaolaj kaphatja meg a különleges zárjegyet, amelyet az Olasz Mezőgazdasági Szövetség (CIA), az Olívatermesztők Nemzeti Konzorciuma (CNO) és az Olasz Nemzeti Pénzverde közösen terveztek.
A jelölés célja, hogy lehetetlenné tegye az olívaolaj hamisítását, akár különböző olajok keverékéről, akár kémiai eljásárokról legyen szó. Ugyanis a legutóbbi jelentések szerint a hamis olívaolaj évente 1,5 milliárd eurónyi kárt okoz az ágazatnak.
A zárjegy bevezetésével az Olaszország-szerte több, mint 700 ezer kisvállalkozás és az érintett dolgozók helyzete is jelentősen javul majd, mondta Dino Scanavino, a CIA elnöke.
Az olasz mezőgazdaság zászlóshajójának tekinthető extraszűz olívaolajból mintegy 800 ezer gazdaságban évente 400 ezer tonnát termelnek .
Az Európai Unió 40 féle eredettvédett (PDO) olasz olívaolajat ismer el, amelyből 2 a földrajzi árujelzőt (PGI) is megkapta.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Időjárás

MA: 
HOLNAP: 

XI. Kaposvári Állattenyésztési Napok 2017. szeptember 1-3.

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!