A kereskedelmi láncok és bevásárlóközpontok tevékenysége további 7,5 százalék veszteséget okoz (pl. a helytelen tárolás miatti bomlás vagy a lejárati idő túllépése miatt). Azonban nem minden veszteség irreverzibilis, és egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek a megtermelt áruk értékének megőrzésére.
Fermentációs üzemekben például az el már nem adható termék még mindig energiává alakítható. A csak kissé sérült termények is felhasználhatóak különféle félkész vagy késztermékek (például, lekvár, leves, stb.) gyártására.
Végül az eredetileg termelt zöldség és gyümölcs elvesztegetésének 13 százaléka a vásárlók rossz szokásaira vezethető vissza: például a még ehető gyümölcsök és zöldségek kidobása vagy a termékek túl sokáig vagy rossz hő mérsékleten való tárolása.
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.