2017. április 25., kedd
A köszönti Márk nevű olvasóit!
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten PénzMag és MMg Gép Piac melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!         Megjelent a Kerti Kalendárium 2017. áprilisi száma!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Méhészet 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2017/1. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/3-4. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Jó tudni

magyarmezogazdasag.hu
MTI/Reuters
2017.04.24., hétfő, 09:22
A Föld napja: meg kell őrizni a termőföldek minőségét az emberiség élelmezése ér

Majdnem lehetetlen lesz kielégíteni a rohamosan gyarapodó emberiség élelmiszer-szükségletét, ha a világ nem fordít nagyobb gondot a termőföldek minőségének megőrzésére - figyelmeztetett az amerikai katolikusok nemzetközi humanitárius szervezete szombaton, a Föld napján.

2017.04.21., péntek, 13:33
Folytatódik az Agrárakadémia: napirenden az agrár-környezetgazdálkodás

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében útjára indított Agrárakadémia nyílt konferenciasorozat folytatódik. A havonta megrendezendő fórum az agrárium szakpolitikai irányvonalainak bemutatását és népszerűsítését célozza meg tematikus felépítésben.

2017.04.20., csütörtök, 15:28

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) A rövid távú agrárpiaci kilátások környezeti fenntarthatósági vetülete címmel közös konferenciát szervez május 9-én exkluzív, külföldi előadók részvételével.

2017.04.20., csütörtök, 13:16
Már pályázható a nemzeti parki termék védjegy a DINPI-nél és a BFNPI-nél

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Balatonfelvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is meghirdette a nemzeti parki termék védjegyre vonatkozó pályázatát. Az országosan meghirdetett pályázattal a Földművelésügyi Minisztérium és a tíz magyar nemzeti parki igazgatóság a helyi alapanyagokból és helyi munkaerővel előállított termékek piacra jutását, a természettel harmonikus gazdálkodást és a fogyasztói kultúra emelését kívánja segíteni, ösztönözni.

2017.04.20., csütörtök, 12:49
Mi lesz a madarakkal az áprilisi hóesésben?

Bár a mérsékelt öv madarai számára nem szokatlan az ilyen időjárás, ez mindenképpen nehéz időszak a vadon élő állatoknak. Külünösen igaz ez a csak nemrég hazaérkezett fecskéinkre.

2017.04.20., csütörtök, 10:12
Fellendült az orosz mezőgazdaság

Valószínűleg kevesen számítottak arra, hogy a Moszkva elleni büntetőintézkedések nyomán felvirágzik majd az orosz mezőgazdaság és az orosz agrárexport is fellendül, mégis ez történt. A 2014-es büntetőintézkedésekre válaszul Moszkva betiltotta a nyugati országokból érkező importot, így a hazai termelők rivális nélkül maradtak. A mezőgazdasági termékek exportját a szankciók miatt meggyengült rubel pedig jelentős mértékben segíti.

2017.04.20., csütörtök, 08:00
Miniszter a hegyen: Mi magyarok, értékeljük azt, ami a miénk

Fontos feladatunk gyarapítani és jól láthatóvá tenni a nemzeti parkok értékeit. A védjegy azt a célt szolgálja, hogy lássák az idelátogatók, hogy milyen kincsekkel rendelkezünk és hogy támogassuk a termékeket készítőket - írja a veol.hu.

2017.04.19., szerda, 15:04
Csúszós és veszélyes turistautak a Pilisben

Ma reggel óta nagy mennyiségű csapadék, a magasabban fekvő régiókban pedig hó és jégdara zúdult az országra, ráadásul a hirtelen téliesre fordult időjárásnak még nincs vége. A hegyvidéki területeken a nedves hóréteg nem olvad el, ezért számos turistaút csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbítja a helyzetet a helyenként felerősödő szél is. A nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák meghajlanak, további terhelés esetén kidőlhetnek, eltörhetnek.

2017.04.19., szerda, 08:22
Feloldották a tűzgyújtási tilalmat

Feloldotta a földművelésügyi miniszter április 18-tól az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások melletti területekre március 3-tól elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat - közölte a szaktárca kedden.

2017.04.18., kedd, 12:39

Az elmúlt napokban hullott kevés eső nem enyhítette számottevően a csapadékhiányt. A hét első felében egy erőteljes ciklon határozza meg időjárásunkat igen hideg időt okozva országszerte jelentős mennyiségű csapadékkal, erős, többfelé viharos széllel. A hideg eső, havas eső, főként a magasabban fekvő tájakon, de átmenetileg az Alföldön is többfelé hulló hó azonban nem segíti, inkább visszaveti a növények fejlődését.

2017.04.18., kedd, 12:21

Egyre hatékonyabban lépnek fel az illegális kereskedelem ellen az adóellenőrök az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszernek (ekáer) köszönhetően, amely az adóhatóság „nehézfegyvere”, ugyanakkor sok vállalkozó nincs tisztában valamennyi szabállyal – hívta fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary vám- és jövedéki tanácsadás üzletágvezetője blogbejegyzésében. Az ekáer rendszert már jövedéki, illetve termékdíj ellenőrzésekre is lehet használni.

2017.04.18., kedd, 08:33

A Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot előírásai közé 2017-től bekerült a március 1. és augusztus 31. között jellemző költési és fiókanevelési időszak alatt az egyéb fára, bokorra és sövényre vonatkozó kivágási tilalom.

2017.04.14., péntek, 09:50
Kipróbáltuk: kurkuma és cékla mint tojásfesték

Mostanában gyakran találkozni az ünnepek „zöldítését” célzó felhívásokkal, a környezettudatosság jegyében. Nem kivétel ez alól a Húsvét sem. Nem kell azonban nagy újdonságokra gondolni, hiszen már dédanyáink is természetes alapanyagokból készítették a festéket a tojásokhoz. Azonban manapság jóval több lehetőségünk van – natúr festékek terén is. Természetes alapanyagok használatával pedig nem csak a környezetünknek tehetünk jót, hanem saját magunknak és családunknak is.

2017.04.13., csütörtök, 13:24

A húsvéti időszak közeledtével sokan döntenek úgy, hogy élő nyulat vásárolnak házi kedvencnek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szeretné felhívni mindenki figyelmét, hogy az élő állat tartása komoly felelősséggel jár, az elhamarkodott, meggondolatlan döntés akár végzetes következménnyel is járhat kedvencünk számára. Háziállat vásárlása előtt – ünneptől függetlenül – legyünk körültekintőek, mérlegeljük a ránk váró felelősséget! Ha pedig nem tudunk lemondani a nyuszisimogatásról, válasszuk inkább az e célból szervezett rendezvényeket. A megunt házi kedvencet kidobni Magyarországon bűncselekmény, a 2004. évi X. törvény kimondja, hogy ezért letöltendő börtön is kapható.

2017.04.13., csütörtök, 07:53

Az évtized méhlopását követhette el valaki a Bécs közelében lévő Ebreichsdorf kisvárosában, ahol valaki 40 méhkaptárat lopott el, bennük vagy egymillió méhhel.

2017.04.12., szerda, 14:50

A nemzetgazdasági tárca tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát a mezőgazdasági munkavégzéssel kapcsolatos aktuális foglalkoztatási és adózási tudnivalókról.

2017.04.12., szerda, 14:39
Az év legnagyobb sportigazolása: Szivós Márton készen áll az újabb kihívásra

Szivós Márton családjában nemzedékekre tervezték a profi vízilabdázást, hiszen nagyapja kétszeres olimpiai bajnok, édesapja nyakába pedig a montreali játékokon akasztották a legfényesebb érmet. Családjában generációról generációra száll a sport iránti szeretet, a profi hozzáállás és a maximalizmus. Nincs ez másként a több mint 25 éve Magyarországon működő Andreas STIHL Kft. esetében sem, mely megalakulása óta a profi fogyasztók igényeit kívánja kiszolgálni. Az új generációs, akkumulátoros eszközökkel mostantól azonban a lakossági fogyasztóknak is lehetősége nyílik felfedezni a könnyed kerti munka előnyeit.

2017.04.12., szerda, 10:58

Sok veszélyes mikrobával hintik be az Alpokat a szaharai homokot és port szállító szelek, figyelmeztetnek osztrák és olasz kutatók. A szakemberek szerint az Afrika legnagyobb sivatagjából érkező porrészecskék nagyobb kockázatot jelentenek, mint azt eddig gondolták.

2017.04.10., hétfő, 16:49

Csaknem hatvanmilliárd forintot ad a magyar kormány egy szlovén kikötő bővítésére, erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyezett meg szlovén kollégájával ljubljanai látogatásán. Az MTI tudósítása szerint Szijjártó azzal érvelt a koperi fejlesztéséhez nyújtott magyar támogatás mellett, hogy a kikötőre a nemzetgazdaság fejlesztése miatt van szükség.

2017.04.10., hétfő, 16:42

Az adóhatóság munkatársai április 10-től fokozott ellenőrzéseket végeznek az illetékességi területükön lévő piacokon jellemzően a húsvéti termékek körében - olvasható a NAV honlapján.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Időjárás

MA: 
HOLNAP: 

XI. Kaposvári Állattenyésztési Napok 2017. szeptember 1-3.

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!