0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Lebomló fólia tejfehérjéből

Tejfehérjéből készül az az új, biológiailag lebontható film, amely frissen tartja az ételt és helyettesítheti a műanyagfóliákat. Ez a fólia lényegében kazeinből áll, amelyhez citrusfélékből kivont pektint és különféle sókat adtak a fólia tartósságának és nedvességgel szembeni ellenálló-képességének növelésére.

Nagyjából olyan, mint egy közönséges zsugorfólia (folpack), viszont biológiai úton lebomlik és ráadásul ehető, továbbá nem oldódnak ki belőle veszélyes anyagok az ételbe. Érzésre is olyan, mint egy zsugorfólia, bár nem annyira nyúlékony. Helyettesítheti a sajtszeletek, húsdarabok vagy egyedi ételek csomagolására eddig használt és végül a szemétdombra kerülő csomagolóanyagokat, azzal a különbséggel, hogy lebomlik a környezetben.

Forrás: