2017. április 25., kedd
A köszönti Márk nevű olvasóit!
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten PénzMag és MMg Gép Piac melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!         Megjelent a Kerti Kalendárium 2017. áprilisi száma!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Méhészet 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2017/1. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/3-4. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Mezőgazdasági gépek, eszközök

magyarmezogazdasag.hu
Claas sajtóközlemény
2017.04.11., kedd, 16:37

Helmut Claast, aki már hosszú évek óta a CLAAS Csoport vezetőségi tagja, pénteken a Német Találmányi Intézet (Deutsches Institut für Erfindungswesen) a „Legeredményesebb innovációs teljesítmény“ kategóriában „Diesel“-éremmel tüntette ki.

2017.04.11., kedd, 16:30

Közös érdek, hogy a munkaerőpiac szereplői között bizalom és kölcsönös tisztelet alakuljon ki. Ezért az AXIÁL Kft. ismét csatlakozott a Nemzetgazdasági Minisztérium „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” elnevezésű partnerségi programjához.

2017.03.30., csütörtök, 08:04

Elegük lett az amerikai farmereknek a John Deere drága és kötelező szervizszolgáltatásaiból, és külön lobbimozgalom alakult azért, hogy bárkinek joga és lehetősége legyen szerelni a márkás gépeket, ne korlátozza ezt a gyártó a fedélzeti számítógépes rendszer alapbeállításával. De addig is, amíg a lobbisták célt érnek, alternatív utakon, az elektronika meghekkelésével jóárasítják a javításokat. 

2017.03.20., hétfő, 10:11
GASPARDO MTE-R vetőgépek

Az Interat ZRt. és az olasz Maschio – Gaspardo cég együttműködése már 18 éves múltra tekint vissza. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Gaspardo vetőgépek magyarországi elterjedése az Interat ZRt. nevéhez kötődik.

2017.03.08., szerda, 12:04

A precíziós növénytermesztés, állattenyésztés és kertészet számára a technikai háttér ma már elérhető a hazai piacon, hiány egyre inkább az eszközöket biztosan kezelni képes, a szükséges informatikai alapokat értő gazdálkodókból van – egyebek között ez is szóba került február 22-én Budapesten, a III. Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Tudományos Konferencián. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint az Agroinform.hu által szervezett szakmai esemény ezúttal is teret biztosított a precíziós gazdálkodás iránt elkötelezett termelők számára a legújabb technológiai és agrárinformatikai lehetőségek és eszközök megismerésére, valamint olyan, a gyakorlatban alkalmazható tudást közvetített a látogatói számára, amit saját hatékonyságuk növelésére beépíthetnek a gazdálkodási folyamataikba.

2017.03.01., szerda, 14:37

A Német Mezőgazdasági Szövetség (DLG) az új CLAAS VARIANT 485 RC PRO körbálázót egy nagyon alapos és átfogó gyakorlati tesztsorozatnak vetette alá, s az eredmények alapján a „DLG-ELISMERÉS“ kitüntető címet ítélte oda. Mindamellett, hogy a teszt során a gépnek különböző körülmények között kellett helyt állnia, fűszilázsban és szalmában dolgozott, illetve gyakorló mezőgazdászok értékelték munkájának minőségét. Kiegészítésképpen azt is megvizsgálták, hogyan viselkedik a bálázó alacsony TLT-fordulatszámnál. A teszteket záró jelentés a DLG-nek a VARIANT 485 RC PRO bálázó tesztelése során szerzett jó tapasztalatait tükrözi.

2017.03.01., szerda, 14:16

Az AXIÁL értékesíti a jövőben az Infobex Kft. által kezelt és fejlesztett iGazda megoldásait - derült ki a két cég stratégiai együttműködéséről szóló közleményből. A magyar gazdálkodók az elmúlt években már nyitottak a precíziós gazdálkodás felé, viszont a GPS-eszközök használatán túl megjelent az igény a begyűjtött adatok hasznosítására is. Ehhez nyújt segítséget az iGazda az iMező, Sorköz valamint LogBox elnevezésű rendszereivel.

2017.02.28., kedd, 08:08

Egy öntözéstechnikai cég szántóföldek helyett az ipari tetőszerkezeteket borítaná párába, hogy megelőzze azok túlhevülését. A kínzó hőség ugyanis nemcsak a csarnokban dolgozókat készíti ki, de ez az oka annak is, hogy a létesítmények nyári villamosenergia-fogyasztása jócskán meghaladja a télit. A jelenleg még kísérleti technológia révén akár a klímák energiafelhasználásának 60-80 százaléka megspórolható. Az új megoldás például istállók, szerelőcsarnokok, üzemcsarnokok hűtésénél az agrár- élelmiszeripari szektorban működőknek is érdekes lehet. 

2017.02.25., szombat, 06:13

A Magyar Öntözési Egyesület február 22-én tartotta szakmai kiállítással kombinált éves konferenciáját, ahol az érdeklődők többek között a szennyvizek mezőgazdasági elhelyezési és hasznosítási lehetőségeiről, a mikroöntözés gyakorlati alkalmazásáról szerezhettek új ismereteket. 

2017.02.23., csütörtök, 12:24

A precíziós növénytermesztés, állattenyésztés és kertészet számára a technikai háttér elérhető a hazai piacon, hiány egyre inkább az eszközöket biztosan kezelni képes, a szükséges informatikai alapokat értő gazdálkodókból van – egyebek között ez is szóba került február 22-én a III. Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Tudományos Konferencián. 

2017.02.21., kedd, 10:44

Elektromos teherautók kísérleti üzemét kezdi meg városi forgalomban a MAN Truck & Bus haszongépjármű-gyártó vállalat Ausztriában. A 10 millió eurós kísérleti projektről hétfőn írt alá szándéknyilatkozatot a MAN Truck & Bus a Bécsi Agrártudományi Egyetem 15 nagyvállalat támogatását élvező Council für nachhaltige Logistik (CNL) kutatócsoportjával.

2017.02.13., hétfő, 16:48

Az egyesült államokbeli GSI-csoport Magyarországon működő regionális központja, a GSI Hungary Kft. bővíti biatorbágyi mezőgazdasági gépgyárát, saját forrásból 2,3 milliárd forint értékű gépberuházást és berendezés beszerzést hajt végre, egy ingatlanfejlesztő pedig 3 milliárd forint értékű gyártócsarnokot épít számukra - jelentette be Németh Zoltán, a GSI Hungary Kft. cégvezetője.

2017.02.08., szerda, 07:32

Idén a KITE Zrt. az AGROmashEXPO-n mindazt felvonultatta, ami miatt a vállalat a világ élvonalába sorolható. Szokás szerint az F pavilonban állítottak ki, annak mind a 2250 négyzetméterét igénybe vették, hogy megmutassák, mi mindent tudnak ajánlani kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mindezzel egy tévhitet is cáfolni akartak, nevezetesen azt, hogy nemcsak a mindenkori érdeklődő által saját magánál nagyobbnak tartott gazdaságok találhatnak a KITE-nél megfelelő gépet, technológiát, pénzügyi és biztosítási megoldást maguknak, hanem már egy néhány hektáros gazda is bizalommal fordulhat feléjük. Elég csak arra gondolni, hogy a kiemelkedően intenzív kertészeti ágazatban vagy a zöldségtermesztésben milyen színvonalat lehet elérni az általuk javasolt technológiával, hogy ezek mekkora árbevételt és jövedelmet hozhatnak hektáronként. A másik véglet esetén, vagyis egy több ezer hektáron növényt termesztő és állatokat is tartó gazdaságra is igaz, hogy náluk minden egy helyen fellelhető, minden beszerezhető.

2017.02.08., szerda, 07:30

A Hungexpo kilenc pavilonja közül – ahogy az utóbbi években mindig – a D-t az idén is egyedül az AXIÁL gépkavalkádja töltötte meg. A látogatók több mint 75 géppel, köztük számos újdonsággal találkozhattak. Utóbbiak között voltak olyanok is, amelyeknek Magyarországon, sőt, a világon is itt volt az ősbemutatója. Így világpremierjét tartották a Horsch Avatar SD vetőgépnek, s első ízben mutatták be hazánkban a Manitou teleszkópos rakodók új generációját, a megújult Landini Rex gépcsaládot, a Fendt 516 Vario S4-es erőgépet és az 1000-es sorozat egyik 420 lóerős modelljét, az RMH takarmánykeverő-kiosztó kocsi TurboMix szériájának 28-as modelljét, valamint a CLAAS új Rollant és Variant bálázóit. Elhozták a számos új technológiai megoldást tartalmazó CLAAS Lexion 780-as kombájnt is, ám az úgy tűnik, csak az új telephelyek műhelyeibe fér be, a kiállítási pavilon ajtaja kicsinek bizonyult, így ez a gép a szabadban kapott helyet. A kiállítással egy időben tartotta szokásos, elmúlt évet értékelő sajtótájékoztatóját az AXIÁL menedzsmentje, Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető és Pintér Zsolt ügyvezető, valamint szintén hagyományosan itt ismerték el az átalánydíjasok hűségét.

2017.02.07., kedd, 15:29

Elkelt az első mezőgazdasági gumiabroncsokkal szerelt, nagyteljesítményű Hyundai homlokrakodó hazánkban, amelyet Magyarország agráripari csúcsrendezvényén, a január végén megrendezett AgrárgépShow-n adtak át ünnepélyesen új tulajdonosának. 

2017.02.07., kedd, 11:47
GASPARDO MTE-R vetőgépek

Az Interat ZRt. és az olasz Maschio – Gaspardo cég együttműködése már 18 éves múltra tekint vissza. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Gaspardo vetőgépek magyarországi elterjedése az Interat ZRt. nevéhez kötődik.

2017.02.01., szerda, 08:26

A 35. AGROmashEXPO és a 7. AgrárgépShow rendezvényeivel megkezdődött az idei agrárkiállítási szezon. A Hungexpón megtartott ünnepélyes megnyitón Fazekas Sándor kijelentette: termelékeny mezőgazdaság elképzelhetetlen korszerű mezőgépipar nélkül. Az esemény résztvevői a mezőgazdasági gépek forgalmának hazai felfutását és a szakmai utánpótlás biztosításának fontosságát hangsúlyozták. 

2017.01.29., vasárnap, 11:56

A szilárd biomassza tüzelőanyagok és tüzelőberendezések követelményeit és vizsgálati módszereit ismertette Bácskai István, a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézet bioenergetikai kutatási osztályvezetője. Mint azt az AGROmahEXPÓ-n tartott előadásából megtudhattuk, munkájukban nagy hangsúlyt helyeznek a KKV szektorra, határon átnyúló programokban vesznek részt.

2017.01.27., péntek, 22:11

A XXI. század állatgondozója egyre inkább a robot lesz - hangzott el a mezőgépgyártók fórumán az AGROmashEXPO kiállításon. Ezt alátámasztandó számos gyakorlati példát be is mutattak az érdeklődőknek a nagyüzemi lehetőségektől kezdve az egészen kis gazdaságokban is alkalmazható megoldásokig. 

2017.01.27., péntek, 21:44

Magágykészítős vetőgép, magszeparátor és szervestrágyaszóró versenyzett az utolsó értékelési körben „Az év magyar mezőgépe 2017” elismerésért. A Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság Kft. a hazai gyártók innovációs törekvéseit szeretné ösztönözni és elismerni a díjjal. 

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Időjárás

MA: 
HOLNAP: 

XI. Kaposvári Állattenyésztési Napok 2017. szeptember 1-3.

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!