2017. április 25., kedd
A köszönti Márk nevű olvasóit!
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten Növényorvos melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!         Megjelent a Kerti Kalendárium 2017. áprilisi száma!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Méhészet 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2017/1. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/3-4. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Mezőgazdasági gépek, eszközök

AGROmashEXPO 2016 – Átadták „Az év magyar mezőgépe 2016” díjat
Magyar Mezőgazdaság
Forgács Tibor
2016.01.30., szombat, 11:03

Az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow egyik kiemelkedő szakmai eseménye a mezőgazdasági járószerkezetek fejlesztési irányait érintette. Ezt a programot a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya, a NAIK Mezőgazdasági Gépesítési Intézete, valamint az MTA Agrár- és Bioműszaki Tudományos Bizottsága szervezte. A „G” pavilon VIP termében megrendezett tanácskozást Kerényi György, a GTE mezőgépipari szakosztályának elnöke nyitotta meg. Bevezetőjéből a résztvevők megtudhatták, hogy „Az év magyar mezőgépe” innovációs díjat 3 esztendeje a hazai mezőgépipar termékfejlesztési eredményeinek szakmai és erkölcsi elismerésére, és innovációs tevékenységük ösztönzésére hozta létre a GTE és a Magyar Mezőgazdaság Kft. Kerényi György mielőtt átadta a szót az agrárium jeles hazai intézményei, a gyakorlati élet, és a szaksajtó képviselői alkotta zsűri elnökének Jóri J. Istvánnak, a Budapesti Műszaki Egyetem professzorának, felidézte az elmúlt három év nyerteseit. Első alkalommal - 2013-ban - a Kühne Zrt. kompakt tárcsája érdemelte ki ezt az elismerést. Majd egy évvel később az Optigép napraforgó adaptere nyerte el ezt az innovációs díjat, tavaly pedig a Busa Bt. forgókapás talajművelőjét díjazta a zsűri.

Jóri J. István eredményhirdetés előtt megnyugtatta a résztvevőket, hogy nálunk igenis van hazai mezőgépipar. A magyar gépgyártók ugyanis talajművelő-gépeket, vetőgépeket, adaptereket szálastakarmány-betakarítókat, permetezőket is fejlesztenek és gyártanak itthon. Mint kihangsúlyozta, ezen a kiállításon is 33 olyan cég van jelen, amelyek magyar mezőgépeket mutattak be. Ezek közül a zsűri 23-at keresett fel. A bírálóbizottság tagjaink korábban egységes véleménye az idén kissé eltért egymástól, ezért többségi szavazással döntöttek arról, hogy ezúttal melyik cég terméke kapja „Az év magyar mezőgépe” díjat.

A zsűri elnöke mielőtt kihirdette a győztest elmondta, hogy három gyártó terméke közül kellett dönteniük. A végeredmény a következő lett: harmadik helyre sorolták az Omikron Kft. LineMaster folyékony trágyakijuttatós sorközművelő kultivátorát. Második lett a Linamar Hungary Zrt. Oros Sun rázótálcás napraforgó adaptere. A zsűri döntése alapján „Az év magyar mezőgépe” elismerést pedig a Framest Kft. Framest Kreator 7000 síkvázas magágykészítőgépe érdemelte ki, ugyanis ez a kombinátor magyar szellemi termék, hazai gyártású és hazai forgalmazású. 

Az oklevelet és az ezzel járó díjat Nyárádi Attila, a Framest Kft. ügyvezetője vette át Horváth Rolandtól, a Magyar Mezőgazdaság marketingvezetőjétől és Kerényi Györgytől.

 

 

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Időjárás

MA: 
HOLNAP: 

XI. Kaposvári Állattenyésztési Napok 2017. szeptember 1-3.

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!