0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Utalja a kincstár a tészek támogatását

A Magyar Államkincstár befejezte az elismert zöldség-gyümölcs termelői szervezetek éves kifizetési kérelmeinek bírálatát, és összesen 2,03 milliárd forint támogatás utalásáról intézkedett az érintett 36 szervezet részére.

A Magyar Államkincstár (Kincstár) az előírt határidőn belül, október 15-e előtt befejezte az elismert zöldség-gyümölcs termelői szervezetek 2016. évi működési programjaira vonatkozóan benyújtott éves kifizetési kérelmek bírálatát. Ennek alapján a 2017-ben benyújtott éves kérelmekre összesen 2,03 milliárd forint támogatás utalásáról intézkedett az érintett 36 elismert zöldség-gyümölcs termelői szervezet részére.

Az intézkedés célja az elismert zöldség-gyümölcs termelői szervezetek működési programjainak támogatása révén a termeléstervezés (ideértve a termelés és a fogyasztás előrejelzését és monitoringját), a termékminőség javítás, a friss vagy feldolgozott termékek promóciójának elősegítése, illetve a termékek kereskedelmi értékének növelése.

A támogatási célok között szerepel még különböző környezetvédelmi intézkedések végrehajtása, így pl. a környezetet kímélő termelési módszerek használatának elősegítése (ideértve a biogazdálkodást is), emellett a támogatás igénybe vehető az ágazati problémák elkerülése érdekében szükséges válságmegelőzési és -kezelési tevékenység elvégzése esetén is.

Forrás: Magyar Államkincstár