0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A Bayernek fontos az átláthatóság

A Bayer elindította új, a még nagyobb átláthatóságot biztosító honlapját, amelynek célja, hogy mindenkinek elérhetővé tegye a növényvédő szerek értékeléséhez szükséges tudományos adatokat. Ezzel a lépéssel a Bayer vezető szerepet vállal az átláthatóság megteremtésében, miközben a vállalat bizalmas termékösszetételét és gyártási folyamatadatait is védelmezi.

A honlap elérhető a http://cropscience-transparency.bayer.com/ címen.

A Bayer vezető szerepet vállal a transzparencia megteremtésében:

  • A biztonsági szempontból fontos növényvédelmi tanulmányok összefoglalóinak elérhetővé tétele
  • Nyílt és átlátható párbeszéd előmozdítása a társadalommal
  • A hatóságok támogatása az adatbekérések kezelésében

A jelentős mennyiségű biztonsági vizsgálati eredményeket összefoglaló jelentések mellett a Bayer engedélyezi a nem kereskedelmi célú hozzáférést is biztonsági vizsgálataihoz kezdve az imidaklopridra vonatkozó jelentésekkel. A dokumentumok tudományos hitelességét a mellékelt háttéranyagok, például videók és infografikák biztosítják. A Bayer ezzel a lépéssel a nyitott és átlátható párbeszéd elősegítésére törekszik.

“Az élelmiszerek vagy élelmiszeripari technológiák biztonságával kapcsolatos ellentétes beszámolók megnehezítik az embereknek, hogy különbséget tegyenek a tények és a fikciók között. Ez a Bayer-kezdeményezés ezért jelent fontos lépést a fokozott átláthatóság megteremtéséhez”

– mondta Dr. Adrian Percy a Crop Science Divízió Kutatási és Fejlesztési részlegének globális vezetője. “Ezeket az adatokat korábban kizárólag a hatóságokkal osztottuk meg. Hiszünk abban, hogy tudományos közösségünk összekapcsolása a nyilvánossággal az az út, amely bizalmat épít, és megmutatja további hajlandóságunkat a minél nagyobb átláthatóságra”.

“Izgatottan várjuk az új weboldal hatását, amely a hatóságok munkáját is támogatja, hiszen egy alternatív eszközt biztosít nekik a nyilvántartásukhoz szükséges dokumentumok beszerzésére” – mondta Percy. “A jövőben szeretnénk, ha az adott tudományterület szakértőin kívül akár mások is gyorsan és könnyen hozzáférhetnének a hatóanyagok biztonságosságával kapcsolatos információkhoz, és ezzel véleményüket tudományos adatokra alapozhatnák.”

A Bayer új átláthatósági weboldala a jövőben rendszeresen frissül. 2018-ban további, teljes körű, mélyreható, a hatóanyagok biztonságosságával kapcsolatos vizsgálati jelentésekhez férhet majd hozzá az érdeklődő. A Bayer a jövőben több nyelven – például németül – is szeretné elérhetővé tenni az új weboldal szolgáltatásait.

Forrás: Bayer