0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Már igényelhető a támogatás a fémzárolt fűszerpaprika vetőmaghoz

Vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhet a fűszerpaprika-termelő a minőségi fűszerpaprika termelése céljából a fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására - adta hírül a Magyar Államkincstár.

A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 37/2014 (IV. 4.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhet a fűszerpaprika-termelő a minőségi fűszerpaprika termelése céljából a fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására.

A támogatás igénybevételéhez a 22/2018. (IV. 12.) számú kincstár közleményben rendszeresített nyomtatványt 2018. május 1. és augusztus 5. közötti időszakban kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz az előírt mellékletek csatolásával együtt.

Figyelemmel arra, hogy a benyújtási időszak utolsó napja vasárnap, munkaszüneti nap, ezért a támogatási kérelmet legkésőbb 2018. augusztus 6. napján még postára lehet adni.

A támogatás igénybevételére az a fűszerpaprika-termelő jogosult, aki a támogatás alapját képező, vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasználta.

A támogatás mértéke a 2017. október 20. és 2018. április 30. közötti időszakban megvásárolt fémzárolt vetőmag nettó árának 75  százaléka, de kilogrammonként legfeljebb 30 000 forint. A rendelkezésre álló forrás legfeljebb 170 millió forint.

A támogatás összege a kérelmező rendelkezésére álló szabad mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) keret figyelembevételével kerül meghatározásra.

Forrás: Magyar Államkincstár