0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Saját lovasklubot alapítottak a községbeliek

Szombaton először a saját szervezetük tagjaiként mérték össze ügyességüket a rédeiek. Nemrég megalakult ugyanis a Réde Lovasklub, igen szép számú taggal.

Szombaton negyedszer rendeztek lovasversenyeket a Kastélyparkban a helybéliek, de eddig a Bakonyalja Lovasklub keretében tették. Viszont most először önállóan, a két hónappal ezelőtt megalakult Réde Lovasklub tagjaiként. Elnöküktől, Mogyorósi Imrétől egyebek mellett megtudta a kemma.hu, hogy azért váltak ki a kisbéri szervezetből, mert egyre többen tartanak hátasokat a községben, melyek száma pillanatnyilag 34. Az új klub tagjai alig vannak kevesebben; az alapító „atyák” száma pont 32.

Nem mindenki lovasgazda, vannak köztük önzetlen segítők. Nekik is komoly szerepük volt a versenyeken, amiket két pályán bonyolítottak le. Az egyiken az amatőr fogathajtók mérték össze felkészültségüket, a másikon pedig a díjugratók 50-90 centiméter közötti akadályokon át. Jöttek versenyzők a Kisbéri járás területéről és azon túlról is. Például Pérről és Pápáról. Rajthoz álltak a helyiek mind, köztük a 17 esztendős Takács Vilmos, aki egyelőre az egyetlen rajtengedéllyel is rendelkező „hivatalos” versenyzője a Réde Lovasklubnak. Hamarosan többen is lesznek.

Forrás: kemma.hu