0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Expo 2019 – élj zölden, élj jobban

Több mint száz ország részvételére számítanak a 2019. április 29. és október 7. között Pekingben megrendezésre kerülő Flower Expo 2019 kertészeti világkiállításra a kínai nagy fal lábánál.

A kínai főváros Janqing kerületében, a kínai nagy fal lábánál, több mint 500 hektáros területen tervezett nagyszabású bemutató a Nemzetközi Kertészeti Termelői Szövetség, az AIPH által minősített legmagasabb, A1-es kategóriájú kiállítások között is a legnagyobb.

A szervezők több mint 15 millió vendéget várnak a világ minden tájáról az expó közel hat hónapos időtartama alatt, amelyen az országok és kertészeti szervezetek kerteken keresztül mutatják be kultúrájukat, tevékenységüket. Önálló kertekkel mutatkoznak be a kínai tartományok is.

Az AIPH a kertészeti világkiállításokat 2012-ben akkreditálta, és a Nemzetközi Kiállítási Irodán keresztül felügyeli, illetve népszerűsíti. Az előkészületek jól haladnak, ez lesz a kertészeti világkiállítások történetében a legnagyobb szabású rendezvény, állapította meg az AIPH főtitkára, Tim Briercliffe.

A 2019-es pekingi expó témája, az „Élj zöldben – élj jobban” arra kíván rávilágítani, hogy a növények képesek javítani életminőségünket, közérzetünket.

A rendezvény felejthetetlen élményt és inspirációt kínál a kertészeti ágazatban dolgozók számára, illetve mindenkinek, aki fontosnak érzi azt, hogy a természettel összhangban élje mindennapjait.

A pekingi világkiállítás hazai támogatója és szervezője a Kínai Virágtermelők Szövetsége, amely az AIPH tagja. Elnöke, Jiang Zehui asszony egy évvel a nyitás előtt tartott egyeztetésen és bejáráson elmondta, hogy munkájukat nagyban segíti az, hogy a kínai kormány támogatja a környezetvédelmet és a zöldfelület-fejlesztéseket annak érdekében, hogy az ország gyarapodó lakossága mind minőségibb életet élhessen. Ennek köszönhetően a kínai dísznövény-termesztő ágazat nagy lendületet vehet.

A 2019-es pekingi kertészeti világkiállítás jó alkalom arra, hogy bemutathassák a világnak Kína dísznövény-ágazatának fejlődését a kezdetektől a jövőbeni tervekig.
Forrás: hortipoint.nl/magyarmezogazdasag.hu