0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Zebra-szamár hibrid: Levente a szamár átszökött Kenyához – fotók

Szabadulóművészekről már hallottunk, de beszabaduló szamarakról? A Nemzeti Cirkuszban Levente, az élelmes szamár egy éjszaka, kicselezve az éber őrséget, átszökött Kenyához, a zebrához. A meglepetés 12 hónap múlva érkezett: egy csíkos lábú, szürke testű "félvér" szerelemcsikó.

Szamár-zebra szerelemgyerek született. A Magyar Nemzeti Cirkusz új jövevénye egy igazi szenzáció. Zebrát vártak, de egy foltos-csíkos hibrid szamár-zebra született – adta hírül a cirkusz facebook oldalán.

A Nemzeti Cirkusz társulata már több hete várta a kis jövevényt. A héten Kenya, a zebra mama életet adott egy makk egészséges kanca csikónak.

Mindenki meglepetésére a pici teste tarka a lábai pedig csíkosak, tehát egy zebra és szamár keveréke. Az édesapja Levente, aki egy tarka szamár.

– Napközben egy hatalmas kifutóban vannak együtt a Nemzeti Cirkusz állatai. Valószínű egyik este Levente a szomszédos kifutóból átslisszant Kenyához, és megesett a románc. Ehhez hasonló – tudomásom szerint – még nem történt Magyarországon. Számunkra az a legfontosabb, hogy a kicsiny egészséges, és nagyon örülök annak, hogy olyan jól érzik magukat az állatok társulatunknál, hogy szaporodnak. – kommentálja a történteket Ifj. Richter József, aki azt is elárulta, hogy a kis szamár-zebrának a közönség segítségével fognak nevet találni.

A Magyar Nemzeti Cirkusz közismerten állatbarát társulat.  Csak az utóbbi pár évben három púpos teve és két láma született náluk,

ami fogságban lévő állatoknál csak abban az esetben lehetséges, ha kifejezetten jól érzik magukat az állatok. Az első zebra csemetét már nagyon várták; óriási volt a meglepetés, amikor egy szamár-zebra kicsiny bújt elő.

Forrás: facebook