0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Talajtani vándorgyűlés

Pécsen rendezik a Talajtani Vándorgyűlést augusztus 29. és szeptember 1-je között, az utolsó napon a Villányi borvidéken tartanak majd terepi napot.

A Talajhasználat – funkcióképesség címen rendezendő vándorgyűlésnek a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara ad otthont (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.), a szervezők a Magyar Talajtani Társaság, a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézete, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi Intézete, valamint a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.

A téma a talajvédelem szerepe lesz a mezőgazdasági terhelés hatására jelentkező talajállapot-változás mérséklésében, ezen belül kiemelt témaként az ültetvények víz- és tápanyag-gazdálkodása, illetve a talajvédelem közötti kapcsolatot járják körül a szakemberek.

A tervezett program szerint a szerdai napon 17.00 órától a PTE SzBKI Szent Miklós-hegyi telephelyén (7634 Pécs, Szentmiklós dűlő 1.) ásott szelvény megtekintésével és ültetvénybejárással kezdődik a vándorgyűlés, majd csütörtökön plenáris ülésekkel és szekcióülésekkel, pénteken pedig pódiumbeszélgetésekkel, újabb szekcióülésekkel, majd este szakembertalálkozóval és vacsorával folytatódik. Szeptember 1-jén, szombaton a Villányi borvidéken tartott terepi nappal zárul a találkozó.

A részletek a http://www.talaj.hu/regisztracio/ honlapon olvashatók.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu