0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mesehős lett Rezét gőzös

Már a második kötetét mutatták be annak a mesekönyvsorozatnak, melynek főszereplői a valóságban is szolgálatot teljesítő mozdonyok, a helyszínek pedig az erdei vasutak állomásai, és azok a csodás tájak, ahol a keskenynyomtávú szerelvények zakatolnak.

A kötetek hasznos segítői lehetnek az óvodapedagógusok és tanítók munkájának. A mesékben az adott tájegység növény- és állatvilágáról, történelméről tudhatnak meg érdekes ismereteket a 4-8 évesek, sőt, irodalmi utalások is vannak. Csohány Domitilla író kedves meseszövegei és Győri Zsolt illusztrátor szerethető rajzai könnyen befogadhatóvá teszik a sok információt tartalmazó történeteket.

A világ első kisvasúti hibrid mozdonya a Lillafüredi Állami Erdei Vasútnál teljesít szolgálatot. Az sorozat első kötetében Hibrid Mikiként a Bükk-hegység különleges állatvilágának aranyos képviselőivel együtt kutat, nyomoz természeti és történelmi talányok felderítésében.

Az erdélyi Borszékről származó Rezét gőzös, no meg dízelmozdony barátai, Cili, Kapitány és Rudi a Gemenci erdőben keverednek izgalmas és érdekes helyzetekbe, amelyekben

hangsúlyos szerepet kapnak a gímszarvasok, vaddisznók, fekete gólyák, rétisasok, hódok, de találkozhatunk compóval és jégmadárral is.

A mesekönyveket az erdei vasutakat fenntartó erdőgazdaságok, a Gemenc Zrt. és az ÉSZAKERDŐ Zrt. szakmailag támogatta. A kötetek egy-egy térség gyermekeknek szóló útikönyveként is használhatók, amelyek könnyen elférnek hátizsákjaikban.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu