0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kriptovalutáért zöldséget, gyümölcsöt is lehet venni a kijevi piacon

A kijevi Besszarabszka vásárcsarnokban a közelmúltban bevezették a kriptovalutával történő fizetési lehetőséget. Az ott árult zöldségeket és gyümölcsöket 14 féle digitális fizetőeszközzel lehet kifizetni. A kezdeményezés célja az, hogy megmutassa: mindennapi bevásárlásaink során is milyen egyszerűen használhatjuk az alternatív fizetőeszközöket.

A kijevi Besszarabszka vásárcsarnokban a Paytomat fizetés-feldolgozó rendszeren keresztül 14 féle digitális fizetőeszközzel, többek között bitcoin cash (BCH), bitcoin core (BTC), bitcoin gold (BTG), litecoin (LTC), ethereum (ETH), nano, dash, waves, EOS és NEM kriptovalutával lehet kifizetni a megvásárolt árukat.

A vásárló csak beszkenneli a termékek mellett föltüntetett QR-kódot az okostelefonra telepített Paytomat fizetés-feldolgozó rendszerbe, az árusok pedig azonnali átváltás után ukrán hrivnyában megkapják az áru ellenértékét.

Kriptovalutákkal nemcsak a piaci árusoknál, hanem a vásárcsarnokban működő vegán gyorsbüfében is lehet fizetni.

A Besszarabszka vásárcsarnok igazgatója, Nyikoláj Kovalcsuk szerint a

kriptovalutákkal való fizetés új vásárlási élményt nyújt, és a becsalogatja a piacra a kriptovaluták megszállottjait. Erősödhet a vevőhűség és így az eladás is nőhet.

A kijevi vásárcsarnok a turisták által is szívesen látogatott létesítmény. A külföldi látogatók egy része már ismeri és rendszeresen használja a digitális fizetőeszközöket okostelefonra telepített, „virtuális pénztárcaként” használható Paytomat alkalmazáson keresztül.

A Bábuska (Nagymama) névre hallgató projekt célja, hogy bemutassa, hogy milyen egyszerűen és kényelmesen használhatók a kriptovaluták a mindennapi életben. Alexander Kurin, a Paytomat fizetési rendszer ukrajnai operatív igazgatója szerint a kriptovalutás fizetéssel kapcsolatosan az eladókkal azt a legnehezebb megértetni, hogy a virtuális tranzakció befejeztével számlájukon hrivnyában azonnal jóváíródik az összeg.

A Besszarabszka vásárcsarnokban az újszerű fizetési móddal a hagyományt és az innovációt szeretnék összekapcsolni.

Azért választották ezt a helyszínt, mert a népszerű turisztikai célpont és a kriptovaluták a világ minden országában elfogadott globális fizetőeszközök.

A Paytomat azon dolgozik, hogy a digitális fizetést széles körben elterjessze, kávézókban, éttermekben, szépségszalonokban, online áruházakban, valamint az egészségügyi ellátásban és az iskolákban is egyetemesen lehessen használni. A Paytomat szolgáltatásit Európa-szerte több vállalkozás és kereskedő használja már. A platform többféle online fizetési megoldást kínál a POS termináltól, a web panelen, QR kódon keresztül a WordPress bővítményekig. A news.bitcoin.com portál szerint a Paytomat fizetési rendszer 11 féle kriptovalutát támogat, és több mint 330 vendéglátóipari és kereskedelmi egységben használják már.

Forrás: blocktribune.com/magyarmezogazdasag.hu