0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Jotodeer és társai

Van a világnak egy pontja, ahol igen elterjedt a legkedveltebb típusú autómárkák másolása. Nem lehet elmenni amellett, hogy a jelenség egyre inkább kapcsolódik a mezőgazdasági gépekhez is.

Ezúttal a nemzetközi CIAME 2018 vásáron (China International Agricultural Machinery Exhibition) a Jotodeer mutatta be traktorait.

Maga az elnevezés is a mezőgazdasági gépek egyik legnépszerűbb gyártójának nevére utal,

de ez csak a kezdet, a logóban lévő szarvas ugyan  kevésbé dinamikus, mint az eredeti jenki változat, de nagyon hasonlít. Az azonos vonások megjelennek a gép színeiben és a hűtőmaszk alakjában is.

A nyugati gyártók gépeinek ihletése nemcsak a Jotodeerre vonatkozik. A vásáron megjelentek az Ensign masinái is. A nagyobb teljesítményű traktorok maszkjai kísértetiesen hasonlóak a Fendt traktoroknál ismertekhez, míg a kisebb modellek maszkjainak tervezése egyértelműen a Deutz-Fahr traktor tervei szerint készültek.

Ez csak néhány példa a kínai stylistok  „kreativitására”, de aki keres, az talál: a Claas, az Amazone, a Kubota, a Goldoni és több más márka kópiái is láthatók voltak a CIAME 2018-as kiállításon. Példa erre egy Hattat traktor, amely a Massey Ferguson márkára utal.

A CIAME kiállítás az egyik legnagyobb mezőgazdasági rendezvény az ázsiai országban.
Minden év október végén kerül megrendezésre a kínai Wuhanban. A rendezők szerint ebben az évben 1900 kiállító és a 130 ezer vendég 60 országból érkezett.
Forrás: farmer.pl