0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Borbemutatási lehetőség Varsóban, OBV-aranyérmeseknek díjmentesen

Felhívást tett közzé a honlapján a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, lengyelországi üzleti borbemutatón ajánl kiállítói lehetőséget az Országos Borverseny díjnyertes termelői számára. Huszonhat borászat jelentkezését várják január 22-ig.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) második alkalommal szervez „B2B”, azaz üzleti borbemutatót Varsóban, az ötcsillagos Westin Hotelben. A 2019. február 26-án tartandó rendezvényen kizárólag szakmai látogatók – lengyel és más európai kiskereskedők, importőrök, Horeca-partnerek, sommelier-k stb. és a szaksajtó képviselői – vesznek részt.

A rendezvény célja az Országos Borverseny (OBV) díjnyertes tételeiből álló válogatás révén a magyar borok gazdag választékának és prémium minőségének bemutatása, ezért a részvételi lehetőség az utóbbi három OBV legalább egyikén nagyarany-, arany- vagy ezüstérmet nyert tételek termelői számára biztosított. A tervek szerint maximum 26 borászat vehet részt kiállítóként.

A borbemutató keretében három mesterkurzusra („masterclass kóstolóra”) is sor kerül, amelyeken három lengyel szakember segít megismertetni a magyar bortermelés legfontosabb jellemzőit.

A kiállítói összterület: 300 négyzetméter lesz, egy kiállító legfeljebb 10 db mintával, illetve mintánként 3 palackkal jelenhet meg. Saját roll-up felállítható, szórólapok és a borászatot ismertető kiadványok terjesztésére is lesz mód, árusításra azonban nem. A cél a borok, illetve a pincészet bemutatása, megismertetése, információnyújtás.

Olyan termelők jelentkezését várja a HNT, akik a 2016., 2017., 2018. évi Országos Borversenyek legalább egyikén nagyarany-, arany- vagy ezüstérmet nyertek; tudnak angolul vagy lengyelül kommunikálni a rendezvény látogatóival (a rendezvény hivatalos nyelve az angol, tolmácsolás nem biztosított); továbbá nincs lejárt tartozásuk a HNT felé.

A részvételi díj összege 60 000 Ft + áfa kiállítóként, de a 2018. évi Országos Borversenyen nagyaranyérmet, illetve aranyérmet nyert borászatok részvételi díját a HNT átvállalja.

A jelentkezési lapokat az obv@hnt.hu e-mail címre 2019. január 22-én 12:00 óráig kell megküldeni.

A kiválasztásnál alapvetően a beérkezési sorrend számít, de emellett előnyt élveznek a legutóbbi három OBV-n több, illetve magasabb rangú elismerést elnyert borok termelői (a rangsorolás az elnyert díjak, illetve érmek presztízse és száma alapján történik, tehát a több díjat, nagyarany érmet, illetve aranyérmet nyert borászatok részesülnek előnyben).

A jelentkezés elbírálásának eredményről a HNT minden jelentkezőt értesít. Az a jelentkező, aki a kiválasztás során nem kerül a kiállítók közé, várólistára kerül, kivéve, ha külön jelzi, hogy nem kíván élni ezzel a lehetőséggel.

A részletek a HNT honlapján olvashatók.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu