0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Gépre magyar!

Traktorok hangja törte meg a csendet Szentpéterúron, az IKR Zrt. és az IKR Gépkereskedelmi Kft. gyakorlati gépbemutatóra várta a környék gazdáit. A kelet zalai településen Szummer László gazdaságában öt gépkapcsolatot tekinthettek meg munka közben az érdeklődők.

Szaxon Attila vezérigazgató a rövidesen induló IKR Bérgép programjára hívta fel a figyelmet. Az IKR Zrt. vezetője elmondta, a gazdák között nagy tetszést aratott ötlet szerint új eszközöket kapnának a termelők a kezükbe, s ezeket három évente cserélnék. Az érdeklődést mutatja, hogy már most közel kétszerese lenne a jegyzés, mint a rendelkezésre álló finanszírozási összeg. A szakember kiemelte, a jövő évi programra elkezdődött az előjegyzések felvétele.

 

 

Bánki Lóránd, az IKR Gépkereskedelmi Kft. ügyvezetője az Angeloni gépcsaládot mutatta be. Mint elmondta, életre szóló gépekről van szó, melyek sikerét az országban már több helyen, évek óta használó gazdák igazolják vissza. Az Olaszországban piacvezető cég hazai importőre két éve az IKR. Nem csak robosztus, nagy igénybevételre készült, jó munkaminőségben dolgozó eszközökről van szó, de a kiváló ár-érték arányra is felhívta a figyelmet a szakember.

 

 

A talajművelő eszközök mellett három McCormick erőgépet is megtekinthettek az érdeklődők. Az elmúlt év őszétől az Argo Tractors és az IKR Gépkereskedelmi Kft. között szerződés jött létre, amelyben az IKR Gépkereskedelmi Kft. kizárólagos importőri státuszt kapott Magyarország szinte teljes területére. A vállalat négy megyét, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét kivéve saját hálózatában megkezdte a McCormick traktorok forgalmazását.

A McCormick olyan történelmi márka, melyet 1831-ben alapítottak Észak-Amerikában, s mindig egyet jelentett a megbízhatósággal párosuló magas műszaki színvonallal. Ma már a világhírű német ZF hajtáslánc kerül a csúcs modellekbe, és a beépített motorok is – Perkins, Iveco – a motorgyártás felső szintjét képviselik. A modellválaszték 35-től 300 LE teljesítményig terjed.

 

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu