0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Egyesületet alapítottak a prezíciós gazdálkodással foglalkozók

A precíziós gazdálkodás hazai alkalmazásának elterjedését és a nemzetközi szervezetek hálózatába való bekapcsolását célozta meg a napokban megalakult Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület.

A 2017. július 31-i alakuló ülésen a résztvevők elnöknek a Nyugat-magyarországi Egyetem docensét, a PREGA-konferenciák szervezésében már korábban közismertségre szert tett Dr. Milics Gábort választották. Alelnökké Varga Pétert, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) agrárinformatikai munkacsoportjának vezetőjét és Bolyki Bencét, az Agroinform hírportál tulajdonosát választották. Az elnökségben még Dr. Gyódi Péter (Smart Farming Kft.), Szűcs Imre (Belvárdgyula Mg. Zrt.), Umenhoffer Péter (Axiál) és Hadászi László (KITE) kaptak helyet.

Az új vezetőség azzal számol, hogy a megalakulás hírének elterjedésével a tagsági kör gyorsan növekszik. Új tagsági viszonyt az elnökségnek benyújtott, legalább két alapító tag ajánlásával ellátott írásbeli kérelemmel lehet létesíteni. Az eseményt Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár felszólalása zárta, aki hangsúlyozta, hogy a digitális gazdaság előrevitelével az új szervezet kormányzati célok sikerre vitelét is szolgálja.

Forrás: nak.hu