A szervezők egy kicsit féltek a 2017-es országos kiállítás megszervezésétől, mert az év elég rosszul indult. Rendkívül hideg volt a tél, rosszul sikerültek az első fialások és tartani lehetett attól, hogy nem lesz tökéletes a kisnyulak minősége. Szerencsére a félelmek nem igazolódtak be, meg lehetett őrizni a korábbi évek seregszemléinek darabszámát, és sikerült olyan kiállítást összehozni, amely méltóan képviselte a hazai tenyésztés egészét.
Több mint 80 tenyésztő hozta el 644 állatát. Meghatározó volt az óriás fajták jelenléte, de a középnagy testűek is szépen zárkóztak fel létszámukban. A kistestűek adták a kiállított nyulak tizedét, így már ők is kiállítás karakterének meghatározói voltak. Külön színfoltot jelentettek a különleges szőrzetű nyulak, az angórák és a rexek, utóbbiak között néhány figyelemre méltó rajzolatos egyed is akadt. Szép eredmények születtek. A tenyésztők szakértelmét jelzi, hogy alig volt 94 pont körüli egyed és szép számmal akadtak 97, 97 és fél pontos nyulak is.
Több éves tapasztalat az, hogy ahol kiállítást rendeznek, ott megjön a kedv a nyulászkodáshoz, nő a tartók száma és új tagok is lépnek be az egyesületbe. A következő években az országos nyúlkiállítás ellátogat olyan városokba is, amelyek környéke nem kifejezetten nyulas körzet, ám jó terepe lehet a nyúltenyésztés népszerűsítésének.
Idehaza egy 5-600 egyedet felvonultató kiállítás megszervezése már siker, de tőlünk nyugatabbra egy átlagos szemlére több tízezer állatot is elvisznek. A következő évek célja, hogy a hazai kiállításokat az ezres határ fölé lehessen vinni.
A VIII. Országos Nyúlkiállítás a szervezők szándéka szerint a nyúlhús fogyasztás népszerűsítését is szolgálta. Nyolc csapat főzött különböző nyúlételeket, ráadásul úgy, hogy az elkészült étkek egyaránt kiszolgálják a korszerű táplálkozás iránt érdeklődőket és a hagyományos ízek kedvelőit is. Így aztán készült például citromos babéros nyúlragú leves, ami kókuszzsírral és rizsliszttel készült, de volt hagyományos nyúlpörkölt juhtúrós sztrapacskával is.