0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Jelentkezz faápolónak!

A Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke a Magyar Faápolók Egyesületének támogatásával favizsgáló és faápoló szakirányú továbbképzést szervez. A jelentkezési határidő január 26.

A képzést azoknak ajánlják a szervezők, akik érdeklődnek ezen új és izgalmas szakterület iránt. Akik meg akarnak ismerkedni a fák, idős fák vizsgálatának legkorszerűbb módszereivel és gyógyításuk tudományával, akik nemcsak elméleti, hanem a gyakorlatban is alkalmazható favizsgálati és faápolási ismeretekre vágynak.

Egyebek között a következőkről tanulhatnak, akik felvételt nyernek a képzésre: fabiológia, fabetegségek, faállomány nyilvántartása, a fa értékének meghatározása, fa korának meghatározása, teljes körű favizsgálat, közlekedésbiztonsági favizsgálat, műszeres favizsgálat, életfeltételek javítása, gyökérkezelések, favédelem, fasebészeti eljárások, díszfák metszése, statikai megerősítések, faápolás technikája, faápolás eszközei.

Azok jelentkezhetnek, akik agrárterületen rendelkeznek alapképzésben vagy mesterképzésben (korábban egyetemi vagy főiskolai képzésben) szerzett mérnöki oklevéllel, vagy természettudományi képzési területen alapképzésben vagy mesterképzésben (korábban egyetemi vagy főiskolai képzésben) szerzett, nem mérnöki oklevéllel.

A képzés legalább 15 fő jelentkezése esetén február 19-én indul a SZIE Budai Campusán (1118 Budapest, Villányi út 29-43.), időtartama 2 félév, és félévenként két hét elfoglaltságot jelent. Önköltség díja félévenként 200 000 forint.

Bővebb információk itt olvashatók.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu