0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Újraéled a Pazsagi Turistaház

Jó hír a Bükk vándorainak, az Országos Kéktúra bakancsosainak, az erdőt járó vadászoknak és minden természetet szerető embernek, hogy az EGERERDŐ Zrt. közjóléti fejlesztéseinek köszönhetően újjáépült a Pazsagi Turistaház. A sikeres próbaüzem után 2018 márciusától várja régi és új vendégeit, ahol az erdő vándora egyedi, modern, kényelmes környezetben pihenheti ki fáradalmait.

A Nyugat-Bükk csodaszép tájait felfedezők körében ismert Pazsag neve, hiszen onnan számos természeti látványosság, barlang, látogatóközpont, várrom és hagyományait őrző bükki település megközelíthető. Az Országos Kéktúra útvonala mellett fekszik és a sárga sávon haladó turisták számára is ideális szálláshely. Közelében van a Hór-völgye, az Oszlai tájház, a Suba-lyuk barlang, de a jó állóképességűek akár Bánkútig is elmerészkedhetnek.

A turistaház hatalmas előnye, hogy egy erdőtömb belsejében áll, a mai világban megszokott vezetékes víz, hálózati áramellátás, gázvezeték, és mobileszközök használatához szükséges térerő nélküli környezetben. Ennek megfelelően teljesen egyedi az infrastruktúrája. A vizet forrás szolgáltatja. Az épület áramellátása áramfejlesztőkkel megoldott. A megfáradt turistáknak jólesik a cserépkályha mellett melegedni, de a korszerű fűtési technológiák sem hiányoznak a házból.

Az épület 6 szobájában 22 fő szállhat meg, míg a tetőtérben kialakított matracszálláson 12-en kaphatnak helyet. Az alagsorban melegítő konyha és 45 fő befogadására alkalmas étkező áll a vendégek rendelkezésére, melyhez külső terasz csatlakozik.

Várjuk iskolás csoportok, baráti társaságok, bakancsos turisták, nyugdíjas közösségek jelentkezését, hiszen távol a város zajától, a turistaház mindenkinek kellemes pihenést nyújthat.

A Pazsagi Turistaház közútról könnyen megközelíthető. A 2505-ös úton Egerből Felsőtárkányon át, Lillafüred irányába haladva, a megyehatárt jelző tábla (Heves-Borsod) előtt jobbra kanyarodva, a leágazást követően erdészeti úton érhető el.

Elérhetőség:

Cím: 3414 Bükkzsérc külterület, 0191 helyrajzi szám

GPS-koordináták: 48.032097, 20.510164

Telefon: +36 (70) 527-2144

E-mail: pazsag@egererdo.hu

Forrás: A Mi Erdőnk