0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Lengyelország agrárattasékat küld a világba

A lengyel mezőgazdaságot és feldolgozóipart jól ismerő szakértőket küldene tanácsadónak a nagykövetségekre Varsó, hogy így segítse az ország agrárkivitelének élénkítését. A szakértőket a legfontosabb, legnagyobb potenciált rejtő afrikai, illetve közel-keleti országokba helyezik.

Mezőgazdasági tanácsadókat küldene Lengyelország az általa legfontosabbnak tartott exportcélpontokra, hogy növelje kivitelét a kulcsfontosságú országokban – írja a thenews.pl nevű lengyel hírportál. A döntésről Jan Krzysztof Ardanowski számolt be. A lengyel mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter kifejtette: a szóban forgó tanácsadókat a lengyel nagykövetségek alkalmaznák egyes országokban.

A szakemberek feladata lenne, hogy elősegítsék a lengyel export növelését.

A tanácsadók pontos ismeretekkel rendelkeznek a lengyel mezőgazdasági termelők, illetve élelmiszer-feldolgozók által előállított termékekről, azok minőségéről, és a szállítható mennyiségekről, valamint a szállítás idejéről.

Jan Krzysztof Ardanowski elmondta: a szakértőket a lengyel érdekek szerinti legfontosabb országokba küldik majd. A miniszter hozzátette: Lengyelország új piacokat keres, és szeretné bevonni agrárgazdasága kisebb szereplőit is a kivitelbe. Ezen termelők és feldolgozók talán kevésbé vannak tudatában az egyre növekvő globális keresletnek, ám a cél az, hogy termékeikkel megjelenjenek Afrikában és a Közel-Keleten – teszi hozzá a thenews.pl.

Forrás: thenews.pl