0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Agráregyezményt kötött Szudán és az ENSZ

Szorosabbra fűzte kapcsolatát az ENSZ mezőgazdasági fejlesztésekért felelős szervezetével Szudán annak érdekében, hogy több beruházást tudjon megvalósítani az agrárium területén.

Egyezményt (Host Country Agreement – HCA) írt alá Szudán és a Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD) annak érdekében, hogy fejlesszék az afrikai ország mezőgazdaságát, és új beruházásokat hozzanak a térség agrárszektorába – írja az East African Business Week nevű kelet-afrikai üzleti portál. Szudán gazdasági fejlődésének jövője a mezőgazdaságokon, azon belül is a kistermelőkön múlik.

Az ország több mint 36 milliós népességének kétharmada vidéken él, és a munkaerő 70-80 százaléka számára a mezőgazdaság kínál megélhetést.

Az ENSZ mezőgazdasági fejlesztésekért felelős szervezete, az IFAD már eddig is jelen volt az országban, beruházásai révén megélhetést kínált több mint 590 ezer szegény, és vidéki környezetben élő háztartásnak. Ezek között kistermelő családok, néhány állatot tartó tenyésztők éppúgy vannak, mint a vidéki területeken élő nők, vagy munkanélküli fiatalok – mondta el Khalida Bouzar, a szervezet térségért felelős igazgatója. Ez jó alapot kínál a további fejlődéshez, a vidéki területek megváltoztatásához – tette hozzá. Megfogalmazása szerint a mostani egyezség még szorosabbra fűzi a kapcsolatot az IFAD és Szudán között.

Forrás: