0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Tűzvédelem aratáskor: betakarítás legyen, ne oltás!

A betakarítási munkálatoknál a súrlódó alkatrészekkel működő mezőgazdasági gépek, a hőség és a szárazság miatt fokozottan tűzveszélyes állapot alakulhat ki, hangsúlyozta Helt Ákos hadnagy, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

– Ha nem körültekintően végzik az aratási munkálatokat, odaveszhet a termés, és lángok martaléka lehet a drága gép, a legrosszabb esetben pedig komoly veszélybe sodorhatjuk embertársainkat és környezetünket is, fogalmazott a szóvivő.

Helt Ákos hozzáfűzte, a legfontosabb a betakarítási munkálatokban részt vevő gépek megfelelő karbantartása, hiszen a műszaki hibás eszközök alkalmazásával megnő a tűzesetek kockázata. Emellett kiemelten ügyelni kell a tűzveszélyes anyagok – üzemanyag és kenőanyagok – szállítási szabályainak betartására is. A megelőző intézkedéseknek köszönhetően elkerülhetőek a mezőgazdasági tüzek – írja a veol.hu.

Mint mondta, természetesen a katasztrófavédelem érdeke is, hogy a szabadtéri tűzesetek száma csökkenjen, ezért

mindhárom Veszprém megyei katasztrófavédelmi kirendeltség felkészült a betakarításban dolgozó járművek műszaki állapotának tűzvédelmi ellenőrzésére.

Emellett a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint az ajkai, a pápai és a veszprémi katasztrófavédelmi kirendeltségek hatósági szakemberei a közelmúltban valamennyi aratási fórumon ismeretterjesztő előadásokkal is felhívták a figyelmet az aratási időszak veszélyeire.

Forrás: veol.hu