0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mi történik az istállóban? – HG2018/1

Február közepén ismét megrendezte az Agroinform.hu a PREGA (Precíziós gazdálkodás és agrárinformatika) elnevezésű nagyszabású konferenciát, amelyen az állattenyésztési szekcióban a Holstein Genetika Kft. is szerephez jutott. Alföldi László területi igazgató, illetve az Invitech Megoldások Zrt. részéről Horváth Balázs ismertette új projektünk fő vonalait.

2017 őszétől zajlanak – egyidejűleg műszerfejlesztés és telepi adaptáció formájában – azok a munkák, amelyek révén reményeink szerint egy teljesen új területen nyílik lehetőség a tejtermelés hatékonyságának fokozására. A termelők ugyan felismerték a modern istállók, illetve a tehenek jobb komfortjának jelentőségét, de a termelési és kiesési adatokon kívül nem áll rendelkezésre információ arról, hogy mi is történik napi szinten a tehenek közvetlen környezetében.

Ilyen adatok gyűjtése, továbbítása, tárolása komoly technikai hátteret és műszaki szaktudást is igényel, ezért ezen a területen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Holstein Genetika Kft. és az Invitech Megoldások Zrt. együttműködve kezdte meg a kutató, fejlesztő munkát.

Az állatokat érő közvetlen hatások méréséből származó rendszeres és nagy mennyiségű adat gyűjtésével és elemzésével a rendszer számos etológiai és élettani jelenségre, összefüggésre adhat választ, illetve megoldást.

A témában részletes összeállítással jelentkezünk az Állattenyésztés folyóirat nyár végi számában. (x)

 

További írások a Holstein Genetika Hírlevél 2018/1 számából

Forrás: Holstein Genetika Kft.