0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Vadász- és gasztroturizmus a Nagykunságon

A karcagi határ délkeleti részén domborodó halom a török, tatár hadjárások idején a mocsarak övezte dombon lévő, menedékül szolgáló helyről, a karcagi „apák váráról” kapta a nevét.

A NEFAG Zrt. által újonnan felépített Karcag-Apavárai vadászház erdei környezetben, Budapesttől 170 kilométerre, mintegy 600 hektáros területen áll. A környéken kiváló lehetőség van egyéni, illetve társas vadászturizmusra, fácán, nyúl, röptetett réce és őz is vadászható. Mindehhez fogatot, illetve terepjárót vehetnek igénybe a résztvevők.

A vadászházat ajánlják még hétvégi túrák, családi kirándulások pihenőhelyeként, valamint rendezvényekre. Az épületet körülölelő erdő és a közeli Berettyó kellemes felüdülést nyújt azok számára is, akik csendes nyugodt környezetben keresnek kikapcsolódást. A vadászházhoz közeli erdőterületen betanított szarvasgomba-kereső kutyák és szakértő gazdáik közreműködésével egy igazán izgalmas szarvasgomba- vadászaton is részt vehetnek az érdeklődők, igazi gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak.

A megszálló vendégek előzetes bejelentés alapján kérhetnek reggelit, illetve félpanziós vagy teljes ellátást. A vadászháztól kirándulások szervezhetők a Hortobágyra, Karcag, Püspökladány, Debrecen nevezetességeinek megtekintésére, a berekfürdői és hajdúszoboszlói termálfürdők, továbbá a Farkas-szigeti Arborétum látogatására.

Bővebb információ:

NEFAG Zrt. Szolnoki Erdészet
www.nefag.hu/vadgazdalkodas/vadaszhazak/
E-mail: szolnok@nefag.hu
Telefon: +36 (56) 523-010

Forrás: A Mi Erdőnk