0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Rejtő Jenő nyomában

Aranyszínű lager, trópusi gyümölcsbomba, banános illatú bajor búza, mindezt a Krúzer Söröző kínálatában. A Krúzer létrejöttét Rejtő Jenő ihlette, aki sokat tevékenykedett a kerületben, barátaival gyakori látogatója volt a VII. kerület vendéglátóhelyeinek.

Rejtő Jenő Az elveszett cirkáló című regénye – ami lényegében a cruiser magyar fordítása – inspirálta a helyet, melynek fő mondanivalója, a „megfizethető hedonizmus”, amely egyenlő az árban is elérhet jóléttel, azaz a jól evéssel és jól ivással, miközben a minőségről sem kell lemondani.

Hazánkban lezajlott a sörforradalom első hulláma, a kézműves sörök reneszánszukat élik, egyre több új izgalmas termék jelenik meg a piacon. Akik minőségi bárokban keresik a minőségi italokat, azok számára nyitotta meg kapuit október közepén a Krúzer, mely számos különleges – az Ital Magyarország által forgalmazott – sörrel várja a vendégeket.

A Klauzál utcában található Krúzer elsősorban a magyar kisüzemi sörökre helyezi a hangsúlyt, legyen az akár búza, pilsner, IPA, APA, stout, porter vagy egyéb sörfajta.

A bár fő célja, hogy a sokszínű kínálatban minden ínyenc sörfogyasztó megtalálja a kedvenc italát.

A lagerek kedvelőinek ajánlják a hagyományos cseh eljárással hosszan erjesztett, pilseni alapanyagok felhasználásával készült FIRST Pilsnert, míg a felsőerjesztésű sörökre szavazóknak a Rothbeer Távoli Galaxist, az ausztrál galaxy komló egyedi aromájával fűszerezett tipikus amerikai IPA-ját javasolják. A trópusi ízeket előnyben részesítők számára a HopTop Tropical Swinger Club a jolly joker, mely tizenegy egzotikus gyümölcs hozzáadásával készült. Ha pedig valaki egy kicsit egyszerűbb, mégis különleges ízekre vágyik, annak tökéletes választás a Monyo Schatz Hefeweizen, mely maximális mértékben hordozza a bajor búzára jellemző stílusjegyeket. Banános, szegfűszeges illatát egy kis citrusosság egészíti ki.

A bár a különleges sörök mellett minőségi italokkal, kiváló koktélokkal és jó borokkal vár minden vendéget, az itallapon továbbá kiemelt szerepet kapnak a különleges kávék is.

Az italok mellé természetesen étel is dukál, az étlapot a bár jellegéhez állították össze, klasszikus hamburgerekkel, ízletes grillkolbászokkal és mexikói tortillalepényekkel.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu