0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Erdei banditák ellen szövetkeznek erdészek és rendőrök

Folytatódott a Szigetvári Rendőrkapitányság kezdeményezésére tavalyi évben indult együttműködési program a a baranyai erdészek és a rendőrök között. Ennek keretében a falopások és más erdészeti jogsértések, például az illegális szarvasagancs gyűjtés megelőzésében és felderítésében működnek együtt.

Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatójának meghívására 2018. november 27-én az almamelléki Sasréti vendégházban került sor az idei értekezletre, ahol az együttműködés elmélyítésére és a közös gondolkodásra nyílt lehetőség rendőrök és erdészek között.

Az értekezlet fő témája a bűnüldözéssel és bűnmegelőzéssel kapcsolatos térséget jellemző problémák, lehetőségek megtárgyalása volt, a falopások és más erdészeti jogsértések megelőzésének és felderítésének érdekében.

A munkamegbeszélésen részt vett Dr. Fellegi Norbert r. ezredes megbízott megyei rendőrfőkapitány, a megye rendőrkapitányságainak vezetői, a bűnügyi és rendészeti vezetők, valamint Baranya megye területén dolgozó erdészeti vezetők. A rendezvényt Ripszám István, a Mecsekerdő Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese nyitotta meg, majd Pintér Ottó kereskedelmi osztályvezető beszélt a

faszállítmányokhoz kapcsolódó dokumentációról és azok ellenőrzési metodikájáról.

Dr. Varga Tamás üzemtervezési osztályvezető ismertette az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény módosításához kapcsolódó aktualitásokat. Dr. Fellegi Norbert ezredes megbízott megyei rendőrfőkapitány megköszönte az eddigi együttműködést, valamint kezdeményezésére a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Mecsekerdő Zrt, a bűnügyi és közterületi szolgálatot teljesítő rendőröket érintő a témához kapcsolódó közös szakmai képzések megtartásában állapodott meg.

A szarvasgomba és hullajtott agancs gyűjtés, továbbá az erdőjárási tilalom időszakaiban a Szigetvári Rendőrkapitányság körzeti megbízott rendőrei rendszeresen látnak el közös szolgálatot az erdészekkel és hivatásos vadászokkal,

amely nem maradt eredménytelen. Idén februárban Simara Tamás zászlós, Hinterdorfer Gábor hivatásos vadásszal közös szolgálata során ért tetten egy férfit, aki szarvasagancsot gyűjtött. A rendőri intézkedés során házkutatást tartottak a férfi lakásán, ahol több agancsot és trófeát is találtak. A Szigetvári Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt indított eljárást bíróság elé állítási javaslattal zárta le.

Forrás: Mecsekerdő Zrt. Sajtóközlemény