0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Fákat ajándékoz Cserkeszőlő erdésze a helyieknek

Egy helyi erdész önszorgalomból gyűjtött magokat, melyeket a saját portáján nevelt fává. Már három évesek a csemeték, és ideje, hogy végleges helyükre kerüljenek.

Molnár Zsolt erdész a szoljon.hu-nak elmondta, mindössze annyi feltételt szab, hogy a lakosok csak közterületre ültethetik, például a házuk elé, az utcára. Ő megszerzi az összes a hozzá való engedélyt, és mindent megszervez, hogy a fák száz év múlva is ott lehessenek, ahová mi teszik őket.

A lakosok kilencféle fa közül választhatnak, amihez tanácsot is kapnak. Kisebb helyre alacsonyabb növésű faj javasolt, például csörgőfa és szivarfa, ezek villanyvezeték alá tökéletesek. Máshová mehet a tölgyfa is.

Eddig 25 fát fogadtak örökbe, melyeket pénteken délután mind egy szálig elültettek a lakosok az erdész segítségével. A szakember vitte a földfúróját, így az ásással sem volt gondjuk a lakosoknak. Molnár Zsolt arra kérte őket,

legalább három-négy évig viseljék gondját a növényeknek.

Locsolják, tányérozzák, tárcsázzák rendszeresen, szedjék ki a gyomot a törzse körül. Hogy mindezt ne feledjék, ezért egy Facebook-csoportban figyelmezteti a jövőben az örökbefogadókat az aktuális munkákról.

Forrás: szoljon.hu