0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Együttműködik az Agrárminisztérium a horgászszövetséggel

Stratégiai partnerségi megállapodást és közfeladat-ellátási szerződést kötött az Agrárminisztérium (AM) a Magyar Országos Horgász Szövetséggel (Mohosz) pénteken Budapesten.

A dokumentumok aláírásán Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy a Nemzeti halgazdálkodási és horgászati stratégiáról, valamint a Horgászati program végrehajtásáról szóló kormányhatározat alapján megszületett az a törvénymódosítás, amely meghatározza a horgászszövetség közfeladatait és a szükséges források jogcímeit.

Január 1-jétől így már biztosított a Mohosz közfeladatainak ellátása és annak pénzügyi fedezete

– tette hozzá.

A tárcavezető szerint a megállapodások magasabb szintre emelik az együttműködést a szaktárca, valamint a csaknem félmillió tag és 1200 horgászegyesület érdekeit képviselő szervezet között. Hozzáfűzte, hogy a stratégiai együttműködések kormányzati ciklusokra köttetnek, így azok aláírása a 2018 és 2022 közötti időszakra is indokolt.

Nagy István azt ígérte, hogy

folytatódnak a halgazdálkodói eszközbeszerzések és egyszerűsödik az okmányok rendszere.

A horgászkártya bevezetését az érintettek túlnyomó többsége üdvözli a kormány és a Mohosz felmérése szerint – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott közölte, hogy a következő hónapokban a horgászokkal kötött szerződéshez hasonló megállapodások születnek más szervezetekkel is a Miniszterelnöki Kabinetiroda koordinálása mellett, a szakterületért felelős tárcavezető részvételével.

Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke az aláírás alkalmával hangsúlyozta, hogy a szervezet januártól sokkal nagyobb felelősséget visel, hiszen országos sportági szakszövetségként, gazdálkodó szervezetként és horgászturisztikai szolgáltatóként közfeladatokat is átvállal az állami szervezetektől és hatóságoktól. Hozzátette, hogy

a természetes vizekben élő halállománynak mint állami vagyonnak a megőrzése és gyarapítása éppúgy közfeladat, mint például a szabadidősport feltételeinek a biztosítása.
Forrás: MTI