0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A Sonalika a világ kilencedik legnagyobb traktorgyártója

Az indiai Punjab tartományban található Sonalika ITL (International Tractor Limited) akár évi 300 ezer traktor előállítására is képes. Az ITL Indiában a legnagyobb traktorgyártók közé tartozik, éves árbevétele meghaladja az 1 Mrd dollárt, 5000 dolgozónak ad munkát, és mintegy 100 országba exportálja a traktorait, főleg Ázsiában, de Európában és Észak-Amerikában is vannak képviselői.
Jelenleg a 20 és 90 LE közötti kategóriában gyártanak erőgépeket, melyekhez a Mitsubishitől vásárolnak motorokat, de saját motorgyártással is foglalkoznak. Jelenleg három Solis traktorszériát gyártanak.

A „H” széria 20–30 LE közötti, az „S” széria 20–90 LE, valamint az „N” széria 60–90 LE közötti motorteljesítményekkel készül. Az „S” szériánál néhány hónapon belül megjelenik a 120 LE-s változat is. A közelmúltban a japán Yanmar 30 százalékos részesedést szerzett az ITL vállalkozásban és ennek köszönhetően elkezdődött a 100 LE feletti traktorok fejlesztése is. A Yanmar színrelépésével valószínűleg a Mitsubishi motorok háttérbe szorulnak majd, annál is inkább, mivel a Yanmar már rendelkezik Tier 5-ös/Stage V kategóriájú motorokkal is.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság