0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Axiál Gyakorlati Akadémia

Negyedik éve, hogy az Axiál Kft. menedzsmentje, Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető és Pintér Zsolt ügyvezető, mint a beledi Extra Tej Tejtermelő Kft. tulajdonosai együtt gondolkodásra hívják a szarvasmarha-tartókat, közülük is elsősorban a tejtermel...

A kétnapos rendezvény elméleti részében, Sárváron a tejkvóta kivezetése utáni helyzetről hallhattak előadásokat a résztvevők, és természetesen napirendre kerültek a szarvasmarha-tartással és tejtermeléssel kapcsolatos aktualitások is.

Az előadásokat neves hazai és külföldi szaktekintélyek tartották: a globális és lokális tejipar helyzetét Popp József, a Debreceni Egyetem dékánhelyettese, az Agrártudományi Központ intézetvezetője elemezte; a tejágazat helyzetét és lehetőségeit az uniós és hazai támogatásokon keresztül Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara stratégiai és külgazdasági igazgatója ismertette; a kvótarendszer megszűntetése utáni lehetőségeinket és esélyeinket Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója vázolta, Benyőcs László, a Mathias Institut Kft. tulajdonos ügyvezetője pedig stressz tesztet tartott a vezetőknek. A külföldi előadók, így Eyal Misha, az izraeli ENGS kutatási és fejlesztési vezetője, valamint az amerikai Gordie Jones is az állatot, mint élő szervezetet helyezte előadásának középpontjába, mert mint mondták, egy kis odafigyeléssel a nehéz időkben is nyereséges lehet egy tejtermelő gazdaság.

További részletek a Magyar Mezőgazdaság következő számaiban olvashatók!

Forrás: