Back to top

SMARTFARM 2018 - A precíziós állattenyésztés: ÁLOM, vagy VALÓSÁG?

SMARTFARM – Precíziós Állattenyésztési Konferencia

SMARTFARM konferenciánk az idei évben ismét megrendezésre kerül a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében.

Időpont és helyszín: 2018. szeptember 28. (péntek), Kaposvári Egyetem, 170-es előadó. 

A rendezvényen kiállítóként és előadónként a hazai agrárium vezető cégei és szakemberei jelennek meg, akik közérthetően mutatják be fejlesztési tevékenységüket és legújabb kutatási eredményeiket. 

A konferencia kiemelt célja a hazai állattenyésztés és élelmiszerelőállítás versenyképességének növelését célzó innovatív technológiák és ezek gyakorlati alkalmazhatóságának ismertetése. A plenáris előadások a precíziós állattenyésztés, takarmányozás és élelmiszer előállítás témakörét ölelik fel. Emellett a résztvevők hallhatnak majd az agrárszektorban működő „startup” vállalatok tevékenységéről is. 

A precíziós rendszerek az állati termék előállítás hatékonyságának javításán túl az élelmiszer minőség és biztonság növeléséhez is nagymértékben hozzájárulnak. A szarvasmarha tartás technológiai fejlesztéseiről szóló előadás a fejőrobotok, az automata fejőberendezések, a korszerű telepirányítási rendszerek előnyeit, az embrióbeültetést, az in vitro fertilizációs technikákat, valamint néhány precíziós takarmányozási megoldást mutat be. A sertéstartók számára olyan precíziós tartási és takarmányozási rendszerekről lesz szó, mint például egyes innovatív technológiák alkalmazása az állategészségügyi monitoring során, precíziós etető berendezések és teljesítmény alapú takarmányozás, növekedési modellek alkalmazása a precíziós takarmányozás során, amelyek a termelési és szaporodásbiológiai eredményeket, és ezen keresztül a gazdaságossági mutatókat is kedvezően befolyásolják. A gyorsvizsgálati technikák közül a gyakorlatban egyre nagyobb jelentőséggel bíró NIRS-módszer (közeli infravörös spektroszkópia) előnyeit emeljük ki elsősorban a takarmány- és élelmiszeripar példáin keresztül. 

Egy „virtuális üzemlátogatás” során a tojóhibridek legmodernebb keltetéstechnológiai rendszerével is megismertetjük a hallgatóságot.

A precíziós állattenyésztési szekcióban a résztvevők interaktív előadások keretében kapnak új információkat a hazai és nemzetközi precíziós állattenyésztési (PLF) tendenciákról. 

A Konferenciára várunk minden érdeklődőt, aki tájékozódni szeretne az állattenyésztés aktuális kihívásairól és azok innovatív megoldásairól!

A szervezők nevében tisztelettel:

Dr. Halas Veronika, Dr. Tóth Tamás  Dr. Kovácsné Sári Enikő 
és Dr. Húth Balázs  és Horváth Roland
Kaposvári Egyetem  Magyar Mezőgazdaság

Program

A részletes programot az alábbi dokumentum tartalmazza. Kérjük kattintson rá!

Regisztráció

Regisztráljon most, nehogy lemaradjon a SMARTFARM – Precíziós Állattenyésztési Konferenciáról!

A rendezvény sajtónyilvános.