Back to top

SMARTFARM - Magyarország legnagyobb precíziós növénytermesztési konferenciája, kiállítása és szántóföldi bemutatója

A SMARTFARM rendezvény célja, hogy hazai és nemzetközi példákon keresztül bemutassa az okszerű, precíziós növénytermesztés gyakorlatát. 

A kétnapos rendezvény keretében a szakmai előadások és a látványos szabadföldi bemutatók felölelik az okszerű-smart precíziós növénytermesztés, azon belül pedig a növényvédelem, valamint a tápanyag-gazdálkodás és távérzékelés kihívásaira kidolgozott innovatív megoldásokat, melyek hozzájárulnak az agrártermelés hatékonyságának növeléséhez és hosszú távú fenntarthatóságához.

 

A konferenciáról

A Bábolnai Gazdanapokon szeptember 6-án és 7-én, két napon keresztül 33 előadó, 22 kiállító és 16 gyakorlati bemutató teszi szakmaivá és emlékezetessé a SMARTFARM – Precíziós növénytermesztési konferenciát és kiállítást.

A legmodernebb „high tech” precíziós gazdálkodási technológiák felvonultatása mellett szintén célja a rendezvénynek, hogy a jól bevált, helyhez kötődő növénytermesztési gyakorlatokat, döntéstámogatási mechanizmusokat is bemutassa a tápanyag-gazdálkodás és a növényvédelem különböző témaköreiben, melyek alacsonyabb költség- és beruházás igényűek ezáltal a kisebb gazdaságok számára is könnyebben elérhetőek.

A rendezvény keretében bemutatkoznak a hazai piac meghatározó szereplői, akik a helyhez kötött gazdálkodás megalapozása érdekében elvégzik a területek felmérését – drónfelvételek, talajtérképezés, tápanyag-zónatérképezés, vagy akár gyomfelvételezés segítségével – majd a felméréseik alapján megállapítják a helyes kijuttatási mennyiségeket, legyen szó tápanyag- visszapótlásról, vagy tőszámszabályzásról, esetleg növényvédelemről.

A precíziós gazdálkodási rendszerek sok esetben rendkívül összetett, költséges, jelentős infrastrukturális (erőgép, gépvezérlés, térinformatika, eszköz), és nem utolsó sorban humánerőforrás felkészültséget igénylő rendszerek, amelyek működtetése is komoly felkészültséget igényel a gazdálkodóktól. Ezen felül az egyre szélsőségesebbé váló időjáráshoz való alkalmazkodási kényszer, a szigorodó hatósági előírásoknak való megfelelés, valamint a növekvő profit (nem hozam!) igény is jelentős kihívást jelent. 

  • Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy az én gazdaságom hogyan tudna ezekre a kihívásokra jó válaszokat adni?
  • Melyik a megfelelő technológia számomra, melynek költségeit ki tudom gazdálkodni, és be tudom illeszteni a gazdálkodási gyakorlatomba?
  • Honnan lehet hiteles információt szerezni? Hogyan válasszak "precíziós" szaktanácsadót, technológiát? 
  • Hogyan kezdjem el? Mik az első lépések a helyhez kötött, precíziós gazdálkodás irányába?
  • Kezdjem a talajjal, a növényvédelemmel, vagy távérzékeléssel mérjük fel a parcellákat?, Vagy…?

A SMARTFARM rendezvényen ezekre az alapvető kérdésekre keressük a válaszokat!

Mindenki hozza el gumicsizmáját, hiszen az előadásokat követően élő, interaktív és gyakorlati bemutatók várják a résztvevőket a Bábolnai Gazdanapok helyszínén kijelölt mintaparcellákon!

A rendezvény legfontosabb célja, hogy az ott bemutatott gyakorlati tapasztalatok valóban segítségére legyenek a gazdálkodóknak a saját gazdasági adottságaikhoz illeszkedő okos, vagy precíziós technológiák kiválasztásában, illetve gazdálkodásukban az okszerű gyakorlati döntések meghozatalában.

Megjelenésére feltétlenül számítunk!

Regisztráció

Regisztráljon most, nehogy lemaradjon Magyarország legnagyobb precíziós növénytermesztési konferenciájáról, kiállításáról és szántóföldi bemutatójáról! 

A regisztráció lezárult!

 

Program

A részletes programot az alábbi dokumentum tartalmazza. Kérjük kattintson rá!

Kapcsolat

Szervező: 
Magyar Mezőgazdaság Kft.

Kapcsolat: 

Horváth Roland marketingvezető; Tel: +36 30 23 55 096, e-mail: smartfarm@magyarmezogazdasag.hu

Laczó Angéla rendezvényszervező; Tel: +36 30 567 5747 email: laczo@magyarmezogazdasag.hu

Szakmai partner:

Csernozjom Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Tervező és Kivitelező Kft.

Kapcsolat: 

Vona Márton ügyvezető: Tel: +36 30 566 38 68, e-mail: vona.marton@csernozjom.com,

Vona Viktória ügyvezető: Tel: +36 20 429 76 25, e-mail: viktoria.dorka-vona@csernozjom.com

 

A rendezvény sajtónyilvános.