A januári-februári hónapokban a gyümölcsfákra a legnagyobb veszélyt a szokatlanul alacsony hőmérsékletek és a nagy hőingadozások (inverziók) jelentik. A lehűlés mértékétől függően legérzékenyebbek a termőrügyek, ezt követik a hajtórügyek, a vesszők, a törzs és a vázágak, és a végén a gyökérzet. Az elfagyott rügyek először megbarnulnak, majd elszáradnak és leperegnek, a fagykárt szenvedett törzsek déli oldalán pedig kéregrepedés és kéregleválás figyelhető meg. Általánosan elmondható, hogy a tartósan –15 °C alatti hőmérsékleti értékek kivétel nélkül kisebb-nagyobb mértékben károsítják a gyümölcsfákat. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.