0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 15.

Gazdaságunk húzóágazata az agrárium

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter közös interjút adott kiadónk lapjainak. Méltatta a magyar mezőgazdaság teljesítményét, amely az utóbbi két évben jelentősen hozzájárult a bruttó nemzeti termék kedvező alakulásához.

– 2011 első félévében Magyarország volt az unió soros elnöke. A sok fontos és mindannyiunkat érintő ügy mellett nagyon sok agrárkérdésben kellett döntést hozni, amit az agrártárca – szakértőivel együtt – sikeresen teljesített. Hogyan értékeli a VM hazánkban és Brüsszelben végzett munkáját?
– A mezőgazdaságban 2011 a legjobb évünk volt az EU-tagságunk óta. A magyar elnökség időszakában beigazolódott, hogy a kormány és a Vidékfejlesztési Minisztérium megfelelően felkészült az elnökségi feladatok ellátásra. Elnökségünk talán legfontosabb eredménye, hogy a miniszterek a minősített többséget jóval meghaladó támogatással elkötelezték magukat az erős Közös Agrárpolitika (KAP) mellett, tehát az EU a jövőben, 2013 után is támogatja a mezőgazdaságot, a termelést, a gazdákat. (…)

Forrás: