0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Agrár- és élelmiszeripari üzletfejlesztési főosztályt hozott létre a K&H Bank

A K&H Bank 2011. decemberében a vállalati üzletágon belül új főosztályt hozott létre, amelynek feladata mind a vállalati, mind a kis- és középvállalkozások körében az iparág-specifikus üzletfejlesztési tervek és irányok kidolgozása és megvalósítása –...

A K&H hagyományosan erőteljes banki tevékenységet folytat a mezőgazdasági és ahhoz kapcsolódó – elsősorban élelmiszeripari – vállalatok körében. Ezt bizonyítja, hogy vállalati hitelállományának közel 10-10 százalékát teszi ki az agrárszektornak, illetve az élelmiszeriparnak nyújtott finanszírozás, 19 százalékos piaci részesedésével jelenleg is az ágazat legnagyobb banki partnere – tette hozzá a banki divízió vezető.
„Bár az agrár- és élelmiszeriparnak a GDP-n belüli részesedése alacsony, az elmúlt évben is az agrárium szolgáltatta a GDP-növekedés jelentős részét, és stabilitása a következő évekre is prognosztizálható. Az ágazat jelentőségét tekintve úgy ítéltük meg a bankban, hogy stratégiai fontosságú a jelenlétünk további erősítése ezen a területen” – mondta Huszár Róbert.

Forrás: MTI Eco

 

Forrás: