0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 22.

Miért is Fermacto?

A monogasztrikus állatok bélcsatornájában élő, nagyon összetett, szimbionta mikroflóra az emésztés, az optimális bélműködés és az emésztőtraktus egészséges, élettani állapota fenntartásának nélkülözhetetlen tényezője.

A korábban széles körben (a világ számos táján ma is) használt antibiotikumos hozamfokozók termelési „sikerét” éppen az adta, hogy a bélflóra káros (a gazdaszervezetekre nézve esetleg kifejezetten patogén) elemeinek féken tartásával stabilizálta a döntően Gram +, az emésztési funkciót elősegítő mikroflórát, ami kiegyensúlyozott termelést, javuló tömeggyarapodást, valamint takarmányértékesítést és a bélmegbetegedések és funkcionális zavarok markáns csökkenését eredményezte.

A nyilvánvaló termelési előnyök ezen anyagok pótlását szolgáló új készítmények kutatására, előállítására és termelési alkalmazására vezettek. Az elmozdulás alapvetően kétirányú, de azonos célt, a bélflóra stabilizálását, optimalizálását szolgáló megoldás volt.

A probiotikumok egy megfelelő, élő baktérium készítmény (pl. B. cereus v. toyoi, lactobacillusok stb.) formájában, a szervezetbe juttatva ráépülnek a béltraktusban aktuálisan egzisztáló flórára és így célozzák a pozitív arányok kialakulását.

A prebiotikumok olyan, nem élő, de biológiai anyagok, melyek a szervezetbe jutva a bélflóra hasznos elemeinek szaporodását stimulálják, ezáltal endogén módon vezetnek a flóraösszetétel optimalizálására, ezen keresztül a kedvező PH kialakítására, a béltraktus „érésének” gyorsítására, a felszívódó felület növekedésére, a jobb takarmányfeltárásra. A perisztaltika lassulása következtében is a megnövekedett bélboholy felszínnek köszönhetően a felszívódás, így a takarmány értékesülésének javulására, következményesen a fajlagos termelési mutatók növekedésére is kifejezetten pozitív hatás regisztrálható.

A FermactoPlus (PetAG Inc., IL. Hampshire, USA) az Asp. oryzae örleménye, micéliális rostanyag, mint prebiotikum a bélflóra pozitív változásának köszönhetően (pl. a Lactobacillusok száma akár százszorosára nőhet; a Salmonella spp. száma ugyanakkor csökken, a bélből történő felszaporodása gátolt) biztosítja a fenti előnyöket.

A készítmény több évtizede eredményesen – ma már a világ 55 országában – szolgálja a sertés és baromfi termékelőállítás gazdaságosságát, az egyöntetű, magas minőségű végtermék előállítását.

A Fermacto gyakorlati alkalmazásának előnyeit mindkét fajban számos nemzetközi és hazai eredmény támasztja alá elérhető referenciákkal.

Technikai információkhoz lépjen be a www.invet.hu honlapunkra és hívja a 30/9359-494 telefonszámot.

Dr. Takács Tibor
áo. tud. kandidátusa 

Forrás: