0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 24.

A siker kulcsa

Egy ismert szarvasmarha-szakértő szerint, az istállóban tartott tehenek egészségének és termelékenységének fenntartásához a komfort jelenti a kulcsot. A sikeres istállózás a termelékenységet korlátozó faktorok javításától függ. Az egyik ilyen faktor ...

Egy kutatás eredményei szerint, extra 1000 liter tej termelhető csak azzal, ha az istálló padozatára alomként homokot terítenek. Wisconsinban az állatok többségét istállókban tartják, és a tehenészetek kétharmadában homokot terítenek a tehenek alá. Amennyiben a tehenek kényelmesen érzik magukat, akkor a sántaság okozta problémák kiheverésére hosszabb ideig fekszenek és pihennek. A teheneknek nem szabad hosszú ideig állva maradniuk az istállóban, ez ugyanis abnormális viselkedés. A szakértők azt javasolják, hogy a homok kezelésére alkalmas felszereléssel nem rendelkező gazdálkodók matracokat vagy szalmát használjanak.

A vizsgálat szerint, ilyen körülmények mellett a teheneknek kb. 13 százaléka volt sánta és ebből 3 százalékra volt tehető a súlyos sántaság. Ezzel szemben, a világ más részein végzett felmérések 30 százalékos sántaságot mutattak ki.

Forrás: www.dailypost.co.uk

Forrás: