0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hatvanegy településen nyolcszázan versengenek a legszebb konyhakert címért

A Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos programhoz eddig hatvanegy település csatlakozott, a helységekben közel nyolcszázan művelik egymással versengve ház körüli kertjeiket - közölte az első visszajelzések alapján Kovács Szilvia, a vetélkedő ötletgazdája, Karcag alpolgármestere szerdán az MTI-vel.

A jelentkezés határidejét a márciusi havazás és az azt követő rendkívül esős időjárás miatt szinte mindenhol meg kellett hosszabbítani május végéig, de még júniusban is voltak csatlakozók. Eddig a legtöbb nevezés Nagykanizsáról érkezett, ahol 101-en vállalták a kertészkedést. Jelentős számban művelik még kertjeiket Jászapátin (56), Csongrádon (48), Encsen (47), Komlóskán (45), Karcagon (44), Mogyoródon (38), Cegléden (36), Egerben (35) valamint Újszilváson (25). A csatlakozó települések között vannak Karcag határon túli testvérvárosai, így a felvidéki Szepsi, az erdélyi Székelykeresztúr és a délvidéki Bácskossuthfalva, megszervezték a versenyt a szerbiai Temerinben is.
A visszajelzések arról tanúskodnak, hogy a program minden korosztályt érdeklődését felkeltette. A legfiatalabbakat egy-egy pilisvörösvári illetve nyírmadai 5 éves gyerek képviseli, míg legidősebbként egy 95 éves karcagi férfit jegyeznek.
A versenyt balkon (erkélyen kialakított), mini kert (50 négyzetméterig), normál kert (50 négyzetméter felett) zártkert 1. (zöldséges) valamint zártkert 2. (gyümölcsös) kategóriában hirdették meg.

Forrás: MTI Eco
 

Forrás: