0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 20.

Hat termékkel bővült a Kiváló Magyar Élelmiszerek listája

Még több siker, még több munkahely és magasabb foglalkoztatottság elérése a kormány célja a gazdaság szereplőivel kötött együttműködéseknek. Az élelmiszergyártókkal való megállapodás aláírásával élelmiszeripari termékeink visszaszerzik azt a presztiz...

Hat termékkel bővült a Kiváló Magyar Élelmiszerek listájaA szaktárca vezetője hangsúlyozta: a megállapodást aláíró vállalkozások erősítik azt az utat, azt az elvárást, amelyet a kormány, a vidékfejlesztési tárca képvisel a hazai élelmiszerekkel kapcsolatban. S mint mondta, bízik benne, hogy a most aláírt együttműködési megállapodások további partnereket ösztönöznek az együttműködésre.

A Vidékfejlesztési Minisztérium azzal a 16 jelentős élelmiszer-feldolgozó céggel kötött az OMÉK-on megállapodást, amelyekkel a kormányzati stratégiai célok kidolgozása során együtt tud dolgozni, amelyektől a döntés-előkészítési folyamatokban közvetlenül első kézből kaphat visszajelzést a tervezett intézkedések lehetséges hatásairól.

Három cég hat terméke viselheti mostantól a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, ezzel közel 70 vállalkozás több mint 430 terméke tanúsítja a készítmények kiváló minőségét – mondta Kardeván Endre államtitkár az OMÉK-on tartott díjátadó gálán. Véleménye szerint a védjegy legfontosabb üzenete a vásárlók számára, hogy a Kiváló Magyar Áruk védjeggyel ellátott termékek valóban az exkluzív minőséget képviselik.

Mint mondta, a Vidékfejlesztési Minisztérium elkötelezett a Kiváló Magyar Élelmiszer rendszer mellett, amely a korábbiakhoz képest szigorúbb feltételeket támaszt a védjegy viselőivel szemben. Ezentúl a KMÉ logó alatt kötelező lesz a „magyar termék”, „hazai termék”, „hazai feldolgozású termék” kiegészítő felirat feltüntetése, és az ezzel járó szigorú szabályok betartása.

Az idei díjazottak:
Borecet Kft.: Tokaji borecet tokaji furmintból, Tokaji borecet tokaji muskotályból, Tokaji borecet tokaji aszúból.
Tebike Kft.: Pálpusztai sajt.
Madarasi Pálinka: Madarasi Szőlőpálinka, Madarasi Birspálinka

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája
Fotó: Pelsőczy Csaba

Forrás: