Back to top

Hat termékkel bővült a Kiváló Magyar Élelmiszerek listája

Még több siker, még több munkahely és magasabb foglalkoztatottság elérése a kormány célja a gazdaság szereplőivel kötött együttműködéseknek. Az élelmiszergyártókkal való megállapodás aláírásával élelmiszeripari termékeink visszaszerzik azt a presztizst, amit a hazai élelmiszerek évtizedeken, évszázadokon át képviseltek -köszöntötte az élelmiszer-előállítókkal kötendő megállapodás aláírása alkalmából egybegyűlteket Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az OMÉK-on. Ezúttal adták át a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy 2013-as díjazottjainak is a védjegyhasználat jogot.

A szaktárca vezetője hangsúlyozta: a megállapodást aláíró vállalkozások erősítik azt az utat, azt az elvárást, amit a kormány, a vidékfejlesztési tárca képvisel a hazai élelmiszerekkel kapcsolatban. S mint mondta, bízik benne, hogy ezek a megállapodások további partnereket ösztönöznek az együttműködésre.


A Vidékfejlesztési Minisztérium azzal a 16 jelentős élelmiszer-feldolgozó céggel kötött megállapodást az OMÉK-on, amelyekkel a kormányzati stratégiai célok kidolgozása során együtt tud dolgozni, amelyektől a döntés-előkészítési folyamatokban közvetlenül első kézből kaphat visszajelzést a tervezett intézkedések lehetséges hatásairól. E cégek képviselői Kardeván Endre és Fazekas Sándor társaságában


A KMÉ idei díjazottai: a Borecet Kft. (Tokaji borecet tokaji furmintból, Tokaji borecet tokaji muskotályból, Tokaji borecet tokaji aszúból), a Tebike Kft. (Pálpusztai sajt) és a Madarasi Pálinka (Madarasi Szőlőpálinka, Madarasi Birspálinka)

Három cég hat terméke viselheti mostantól a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, ezzel közel 70 vállalkozás több mint 430 terméke tanúsítja a készítmények kiváló minőségét - mondta Kardeván Endre államtitkár az OMÉK-on tartott díjátadó gálán. Véleménye szerint a védjegy legfontosabb üzenete a vásárlók számára, hogy a Kiváló Magyar Áruk védjeggyel ellátott termékek valóban az exkluzív minőséget képviselik. Mint mondta, a Vidékfejlesztési Minisztérium elkötelezett a Kiváló Magyar Élelmiszer rendszer mellett, amely a korábbiakhoz képest szigorúbb feltételeket támaszt a védjegy viselőivel szemben. Ezentúl a KMÉ logó alatt kötelező lesz a „magyar termék", „hazai termék", „hazai feldolgozású termék" kiegészítő felirat feltüntetése, és az ezzel járó szigorú szabályok betartása.

Ezt a cikkünket és a témában további cikkeket a Magyar Mezőgazdaság 2013/41 számában olvashat.

Népszerű agrárszaklapok