0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Eseménytelen napok

A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában a december 20. és január 9. közötti tőzsdenapokon bár volt kereskedés, nem kötöttek ügyletet. A vizsgált időszakban a malmi búza, a takarmánybúza és a takarmányárpa jegyzése nem változott....

A takarmánykukorica márciusi szállításra vonatkozó ára tonnánként 1000 forinttal, a májusi 600 forinttal, a júliusi 100 forinttal, míg a novemberi 200 forinttal csökkent. Az olajnövények közül a napraforgómag jegyzései mérséklődtek: a márciusi szállítású termény ára 2250 forinttal, az októberi 400 forinttal tonnánként. A repcemag különböző határidőkre szóló jegyzései stagnáltak.
A chicagói árutőzsdén (CME/CBOT) a búza és a kukorica piacain a bőséges globális kínálat nyomására eladási kedv uralkodott január második hetében. Ennek köszönhetően a búza fronthavi jegyzése kétéves mélypontra, tonnánként 215 dollárra süllyedt, míg a kukorica legközelebbi lejáratra szóló ára január 9-én megközelítette a 160 dolláros szintet.
Jóllehet az Európai Unió búzaexportja a folyó gazdasági évben rekordnagyságú, és az ünnepek alatt is élénk volt a termény forgalma, a párizsi árutőzsdén (MATIF) – a versenyképesség megtartása érdekében – tonnánként 200 euró alá csökkent a búza fronthavi jegyzése. A kukorica legközelebbi lejáratra vonatkozó ára január 9-ére 171 euróra mérséklődött.

Forrás: