0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 2.

Alapvető élelmiszerek árcentruma

Az Agrárgazdasági Kutató Intézetben folyamatosan vizsgáljuk a hazai termelésű alapvető élelmiszerek előállítási költségeit, valamint az ezek alapján kalkulált eszmei fogyasztói árcentrum és a tényleges bolti árak alakulását, illetve a két ár egymásho...

A vizsgált alapvető élelmiszerek korábban megfigyelt költségnövekedési tendenciája tovább folytatódott, de annak mértéke már számottevően mérséklődött az április-szeptember közötti hónapokban. A termékelőállításhoz szükséges inputok és szolgáltatások indokolt drágulása ugyanis az év első hónapjaira többnyire már bekövetkezett. A második negyedévben a tejtermékek közül a trappista sajtnál jelentkezett a legnagyobb, két százalékot meghaladó emelkedés, a tejfölnél ez a változás két százalék alatt maradt, a tejnél pedig az elmozdulás alig haladta meg az egy százalékot. A többi terméknél egy százalék alatti költségnövekedés következett be. (…)

Forrás: