A vizsgált alapvető élelmiszerek korábban megfigyelt költségnövekedési tendenciája tovább folytatódott, de annak mértéke már számottevően mérséklődött az április-szeptember közötti hónapokban. A termékelőállításhoz szükséges inputok és szolgáltatások indokolt drágulása ugyanis az év első hónapjaira többnyire már bekövetkezett. A második negyedévben a tejtermékek közül a trappista sajtnál jelentkezett a legnagyobb, két százalékot meghaladó emelkedés, a tejfölnél ez a változás két százalék alatt maradt, a tejnél pedig az elmozdulás alig haladta meg az egy százalékot. A többi terméknél egy százalék alatti költségnövekedés következett be. (…)
Adatvédelmi áttekintés
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.