0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 14.

Európában az első – Alapítva 1797-ben!

A Pannon Egyetem Georgikon Karának jogelődjét 1797-ben alapította Festetics György gróf, ezzel Európában elsőként jött létre rendszeresen működő felsőfokú agrárképzést nyújtó intézmény. A Balaton fővárosában, Keszthelyen jelenleg kilenc felsőoktatási...

Európában az első – Alapítva 1797-ben!

A Dunántúlon csak Keszthelyen, a Georgikon Karon indul a szőlész-borász mérnök és kertészmérnök képzés, melyhez kiválóak az adottságok: a „Cserszegi fűszeres” szőlőfajta nemesítési helyén működő pince és a badacsonyi szőlészeti-borászati kutatóintézet is közreműködik a képzésben.

A Georgikon Karon hallgatói szolgáltatások tekintetében is nagyon jók a lehetőségek. Az állami ösztöndíjak mellett elérhetőek a Georgikon Alapítvány ösztöndíjai is. Ideális a helyzet a kollégiumi elhelyezés tekintetében, olcsón, szépen berendezett, a kampusz központjában lévő kollégiumunkban kap valamennyi első éves hallgató elhelyezést – a Balatontól mindössze 350 méterre! Remek lehetőségek vannak a sportolásra – vízitelep, sportpályák használata mellett lovagolhatnak is hallgatók, a tanüzem központjában, Szendrey Júlia szülőhelyétől néhány méterre található lovardában. A Georgikon komoly vonzerőt jelent az agrár-felsőoktatásban, ezt mutatják beiskolázási eredményeik is, a kéttucatnyi agrárképzést folytató intézmény közül évek óta stabilan dobogósak vagyunk a felvett hallgatók számát tekintve. Az elmúlt években emelkedett a hallgatói létszámunk, aminek magyarázata, hogy a Georgikon mindig igyekezett a munkaerőpiac igényeihez igazítani képzéseit, de emellett az elhivatott oktatói és kutatói gárda is a siker kulcsa, akik jelmondatukhoz méltóan dolgoznak: „úgy élj, emlékezz: a mi becsületünk őrzője vagy!”.

 

NYÍLT NAPOK:
2015. február 7. szombat.

 

Információ: www.georgikon.hu

Forrás: