0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. szeptember 26.

Egészség, élelmiszer-biztonság

Amikor minden rendben megy, akkor az élelmiszerbiztonság megteremtésére irányuló tevékenység láthatatlan. Pedig több ezer szakember dolgozik hazánkban ezen a területen, világszínvonalon is élvonalbeli eredményekkel, mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a WHO Egészségvilágnap – Élelmiszer-biztonság konferenciáján.

Napjainkban a környezeti változások és a globális kereskedelem új feladatok elé állítja az ellenőrző szervezeteket, ráadásul a tudomány haladásával a termékhamisításra is új lehetőségek nyílnak. Az élelmiszerekben lévő baktériumok, vírusok és vegyi anyagok több mint 200 betegség okozói lehetnek az egyszerű gyomorrontástól a rákos megbetegedésekig. Mindezek alapján hazánkban is nagy figyelmet kell fordítani a társadalmi szemléletformálásra, a tudásmenedzsmentre és a kutatás-fejlesztésre. (…)

Forrás: