0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 2.

Színes salátaválaszték

A Jászvega Kft. tízéves tevékenysége kiváló példája a termelők, kereskedők és vetőmagforgalmazók gyümölcsöző együttműködésének.

A jászfényszarui vállalkozás kiteljesedésében, salátafélékre szakosodásában ugyanis kulcsszerepe volt a Metro áruházlánccal 10, majd az Auchannal közel 5 éve kötött, és azóta is élő beszállítói megállapodásnak, valamint a Rijk Zwaan Kft. folyamatos szakmai támogatásának. Mindennek pedig a két tulajdonos, Borbély Sándor és Kovács Róbert kitartó, tudatos munkája, és szakmai elhivatottsága az alapja.
Jelenleg 17-féle salátával dolgoznak, és a két nagy áruházláncon kívül igyekeznek minél szélesebb vevőkört ellátni. A vállalkozás mintegy 15 hektáron gazdálkodik Jászfényszaru határában. Közel 10 hektáron termesztik a salátaféléket szabadföldön, a hajtatási terület pedig elérte a 2 hektárt.
A saláták iránti kereslet nagyon átalakult az évek során, és ezzel összhangban a Jászvega Kft. kínálata is. Ma már a terület felén jégsalátát termesztenek, 30 százalékra esett vissza a fejes saláta aránya, a maradék 20 százalékot pedig a díszítő, különleges típusok teszik ki, keresletük azonban folyamatosan nő. A folyamatot az áruházlánci kóstoltatások gyorsítják, ahogyan a Metro áruházban kínált termékeken szereplő QR-kód is. Annak leolvasásával ugyanis nemcsak a termelőket ismerhetik meg a fogyasztók, hanem felhasználási javaslatokat is kapnak a salátákhoz.

Bővebben a Kertészet és Szőlészet 25. számában.

Forrás: