0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 20.

Legyél Te is mezőgépész!

Néhány hónapja dolgozik a MEGFOSZ apparátusában Viczián Ágnes, akinek fő feladata a „Legyél Te is mezőgépész” kampány megvalósítása. Legutóbbi munkahelyén, egy marketingügynökségnél sok mezőgazdasági gépforgalmazó céggel került napi kapcsolatba, soka...

Új munkahelyén valódi kihívásokkal teli, érdekes feladatot kapott. Meg kell tanulnia a fiatalok nyelvén kommunikálni, meg kell érteni a gondolkodásmódjukat. A mezőgépész szakma megítélésének javítása, népszerűsítése és a szakmában rejlő lehetőségek bemutatása elsőrendű szempont a munkájában. A mezőgazdasági üzemeknek, a gyártóknak és forgalmazóknak is szakember-utánpótlásra van szükségük, melyet már a szakiskolákban történő toborzással kell megkezdeni, hiszen a lehetőségek adottak az új generáció számára. Nagyon fontos az iskolák és a mezőgazdasági cégek kooperációjának elősegítése, például a diákok gyakorlati helyének biztosítása. Az iskolákkal és cégekkel történő folyamatos kapcsolattartás is Viczián Ágnes feladata.
Az országban egyedülálló összefogást jelent, amit a MEGFOSZ e téren elkezdett. Jelen vannak az online kommunikációs platformokon (weboldal, facebook), ahol folyamatosan lehet kapcsolatot tartani a szakma iránt érdeklődő fiatalokkal. A kommunikációs szakember szerint a megkeresett diákok nagyon lelkesek. Remélhetőleg sok fiatalt sikerül majd a mezőgépész szakma felé terelni, hiszen ők jelentik a jövőt.

Forrás: