0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 23.

Keressük a jövő agrárszakembereit! – idén is indul a K&H a fenntartható agrárium ösztöndíjpályázat

Újra indul a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, amelynek célja, hogy anyagi támogatással segítse azoknak a fiatal agrárszakembereknek a tanulmányát és kutatómunkáját, akik az agrárágazat egészségesen fenntartható, hosszú távú fejlődésé...

Akár 12 hétig eltartható frissen facsart gyümölcslé; a klasszikus, kémiai vegyszereket igénylő laboratóriumi vizsgálatokat kiváltó infravörös technika; zöld lézer, GPS jelek és lézeres pontfelhő alapján lemodellezett almafaültetvény – csupán néhány izgalmas kutatási terület és megoldás a fiatal magyar agrárszakemberek pályamunkái közül, amelyekkel 2015-ben kiérdemelték a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat díját. Az agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák mester és PhD képzésben résztvevő hallgatói számára tavaly életre hívott, és most újra meghirdetett program célja továbbra is az, hogy anyagi támogatással segítse azon hallgatók tanulmányát és kutatómunkáját, akik az agrárágazat fenntartható fejlődését, innovációját tartják szem előtt.

„A fenntartható agrárium kérdése a fiatal generáció számára is kiemelt fontosságú, hiszen tavaly 8 felsőoktatási intézmény 52 tehetséges hallgatója nyújtotta be színvonalas szakmai pályamunkáját. Az agrárágazat fejlődése meglátásunk szerint hosszú távú folyamat, ezért idén is folytatjuk a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázatot, kibővítve a pályázók körét a gépészmérnöki képzésben résztvevőkkel” – mondta el Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője.

Az ösztöndíjra a fenntartható agrárium témakörén belül készült TDK dolgozattal, illetve PhD tézisfüzettel vagy egy ezzel megegyező formájú, terjedelmű és szerkezeti felépítésű, a doktori disszertáció témáját, kutatási menetét és eredményeit bemutató összefoglalóval lehet jelentkezni, és a pályázat két kategóriájában három-három hallgató nyer támogatást.

További információ az ösztöndíjról a www.kh.hu/publish/kh/hu/khcsoport/fiatalok_oktatasa.html oldalon található, illetve Farkas Andreától kérhető a (06 1) 350-7390/217-es telefonszámon vagy az a.farkas@well.hu e-mail címen.

Képünk illusztráció.

Forrás: